Батл кандидатів у президенти Порошенка та Зеленського. Хроніка подій (ПОСТІЙНО ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Офіційні дебати між кандидатами на пост президента, якій увійшли до другого туру, Петром Порошенком та Володимиром Зеленським мають відбутися 19 квітня у студії Суспільного мовника, відповідно до постанови Центральної виборчої комісії. «Детектор медіа» збирає основні події, які відбуваються навколо батлу між кандидатами Порошенком та Зеленським.

19 квітня

  • У Росії дебати кандидатів у президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського окрім телеканалів RT Russia, «Дождь», транслюють ще 5 російських телеканалів.
  • Де подивитися дебати. 19 квітня заплановано проведення двох різних дебатів кандидатів у президенти Володимира Зеленського і Петра Порошенка – о 19:00-20:00 на НСК «Олімпійський», о 21:00-22:00 – у студії Суспільного мовника за кошти державного бюджету.
  • Дебати кандидатів у президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського 19 квітня на НСК «Олімпійський» модеруватимуть головна редакторка «Фактів» на ICTV, телеведуча Олена Фроляк і голова правління ГО «Громадське радіо», теле- і радіоведучий Андрій Куликов

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

14 квітня

  • Кандидат у президенти Володимир Зеленський поки що не прийшов на дебати на НСК «Олімпійський», як і заявляв. 14 квітня о 14:14 кандидат у президенти Петро Порошенко прийшов на НСК «Олімпійський», куди запрошував іншого кандидата Володимира Зеленського, для проведення дебатів. Порошенко сказав, що чекатиме його до 15.00.

13 квітня

12 квітня

11 квітня

  • Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія сказав, що дебати по телемосту на Суспільному неможливі, це заборонено законом.
  • Кандидати на пост президента Петро Порошенко та Володимир Зеленський в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» поговорили телефоном. Петро Порошенко приїхав до студії «1+1» з метою запросити Володимира Зеленського на дебати. Однак  конструктивної розмови не відбулось.
  • «Суспільне телебачення» не буде влаштовувати в прямому ефірі телеміст між кандидатами в президенти Петром Порошенком і Володимиром Зеленським.
  • Представники штабів кандидатів на пост президента Петра Порошенка та Володимира Зеленського зустрілися на НСК «Олімпійський», щоб провести переговори щодо дебатів. Однак сторони не дійшли згоди.
  • У штабі кандидата у президенти Володимира Зеленського запропонували провести дебати по телемосту у прямому ефірі. «Ми йдемо на зустріч. Якщо дійсно так всі хочуть з нами подебатувати, щоб ні в кого не склалося враження, що ми уникаємо таких дебатів, ми пропонуємо провести телеміст. Якщо Петро Порошенко буде в студії на Суспільному, а ми будемо на НСК “Олімпійському”, будь ласка, можна буде поєднати картинки та подебатувати один з одним у прямому ефірі», – сказав голова штабу Зеленського Іван Баканов.

10 квітня

9 квітня

8 квітня

  • «Не може 45-мільйонна країна «купувати кота в мішку» – голосувати за віртуальну людину, яку вона бачить лише по телебаченню, з фільмів», сказав президент України та кандидат у президенти Петро Порошенко у програмі «Свобода слова» на ICTV. Він також зазначив, що дебати – це ключовий елемент демократії, який дозволяє громадянам поставити питання кандидатам та дізнатися важливі аспекти керування державою.
  • Адміністрація НСК «Олімпійський» звернулася до Національної суспільної телерадіокомпанії України та ЗМІ з проханням відповідально підходити до оцінок вартості проведення ймовірних дебатів між кандидатами в Президенти України на стадіоні. Та зазначила, що поки що точну вартість дебатів між Порошенком і Зеленським визначити неможливо.

7 квітня

  • Кандидат у президенти Петро Порошенко сказав, що підтримує заклик боксера Володимира Кличка пройти допінговий контроль кандидатами на пост президента.
  • Також Петро Порошенко звернувся до Володимира Зеленського та закликав його прийти на дебати на НСК «Олімпійський» 14 квітня. «Пан Зеленський пропонував стадіон. Переконаний, що стадіон – не найкраще місце для проведення такої дискусії. Але якщо він його вибрав і в будь-якому іншому місці відмовляється проводити дебати – 14 квітня, на Республіканському (Олімпійському – ред.) стадіоні, де і запропонував пан Зеленський, чекаю на нього», сказав Порошенко.
  • Чинний президент та кандидат у президенти України Петро Порошенко оприлюднив на офіційній сторінці у Facebook відеозвернення, в якому заявив, що у другому турі виборів 21 квітня українцям доведеться обирати між Європою та Росією. А також сказав: «Я всіх почув. І тих, хто голосував за мене – дуже дякую вам за це. І тих, хто підтримав інших кандидатів. Зробив висновки».

  • Гендиректор Комітету виборців України Олексій Кошель сказав, що Володимир Зеленський і Петро Порошенко після оголошення результатів виборів ЦВК можуть сплачувати зі своїх виборчих фондів за неофіційні дебати. А офіційні дебати до другого туру виборів, які оплачуються з держбюджету, мають відбутися відповідно до закону в студії Суспільного телебачення 19 квітня 2019 року.

5 квітня

  • В аналізах чинного президента України та кандидата в президенти Петра Порошенка, які він здав на НСК «Олімпійський» 5 квітня в межах підготовки до дебатів, не знайдено психоактивних речовин. Про це головний лікар міської наркологічної клінічної лікарні «Соціотерапія» Володимир Ярий.
  • Лідер групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук закликав виборців перед другим туром та на фоні обміну відеозверненнями між кандидатами у президенти не підміняти зміст формою. «І так відбувається протягом всієї президентської кампанії: зміст підміняється формою. Йде постійне змагання кольорів і слоганів. Пафос проти гумору. Білборди проти Інстаграму. Молебень проти серіалу», сказав Вакарчук.

  • У команді кандидата у президенти Петра Порошенка вважають, що його опонент кандидат у президенти Володимир Зеленський не виконав обіцянку та не здав аналізи належно, хоча ініціював їх.
  • Команда кандидата у президенти Володимира Зеленського прокоментували трансляцію проектів за участі кандидата в «день тиші», коли була заборонена агітація. Все – в межах закону» – заявила радниця Зеленського Ірина Венедіктова.
  • Кандидат у президенти, чинний Президент України Петро Порошенко заявив, що вважає неповагою до Юлії Тимошенко та її виборців пропозицію Володимира Зеленського запросити її в якості ведучої на дебати між кандидатами, які вийшли в другий тур.
  • Кандидат у президенти Петро Порошенко виступив за дебати кандидатів у декілька етапів.
  • Кандидати Володимир Зеленський і Петро Порошенко здали медичні аналізи. Зеленський здав  о 8 ранку в лабораторії EuroLab, а Петро Порошенко – о 9 ранку на НСК «Олімпійський».

4 квітня

3 квітня

2 квітня

  • Голова політради «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук заявив, що готовий дебатувати з будь-ким, у відповідь на запитання радника Володимира Зеленського Руслана Рябошапки.
  • Політтехнолог Володимира Зеленського Дмитро Разумков сказав, що його кандидат готовий до дебатів перед другим туром президентських виборів, але спочатку потрібно дочекатися його офіційного оголошення. А Петру Порошенку спочатку потрібно вибачитися перед Зеленським та іншими кандидатами.

1 квітня

  • НСТУ запросила кандидатів на пост президента України Петра Порошенка та Володимира Зеленського на дебати у другому турі.
  • Пізніше  радник кандидата у президенти Володимира Зеленського Руслан Рябошапка сказав, що не бачить сенсу у дебатах з іншим кандидатом Петром Порошенком. А також додав, що оскільки Петро Порошенко вважає Володимира Зеленського маріонеткою олігарха Ігоря Коломойського, то «може він (Петро Порошенко – ред.) з Коломойським влаштує дебати?  Чи Коломойський з Медведчуком?».

31 березня

  • Увечері 31 березня кандидат на пост президента Петро Порошенко заявив, що вважає дебати ключовим елементом другого туру президентських виборів.
  • У відповідь на це, кандидат у президенти Володимир Зеленський, заявив, що готовий до дебатів перед другим туром: «Та я готовий! Порошенко, не Порошенко, яка мені різниця?». Пізніше політтехнолог Зеленського Дмитро Разумков відреагував на заяву свого кандидата: «Так, я чув про що сказав Володимир, але я не розумію, про що говорить сьогодні Петро Олексійович. Він теж не ходив на дебати з Тимошенко. Насправді я розумію, що наші політики прекрасні оратори, вміють обіцяти, але з виконанням цих обіцянок великі проблеми, тому в них такі рейтинги».
Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *