Дебати на НСК «Олімпійський» збільшать витрати державного бюджету – Комітет свободи слова

Дебати на НСК «Олімпійський» збільшать витрати державного бюджету на їхню організацію мінімум на 120 тисяч гривень, стільки коштує оренда стадіону на один день. Про це написала перша заступниця голови Комітету свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова на своїй Facebook-сторінці.

«Кандидати не зможуть оплатити цю суму з власних виборчих фондів, бо, згідно постанови ЦВК, кошти виборчих фондів використовуються на оплату заходів, пов’язаних з передвиборчою агітацією. А дебати – це зовсім інший формат, проведення якого має фінансуватися виключно з державного бюджету та проходити на базі Суспільного мовника», – написала Червакова.

Згідно зі статтею 62 закону «Про вибори президента України», використати кошти виборчих фондів кандидати можуть лише якщо дебати організовані комерційним мовником, і якщо це цикл передач.

Ольга Червакова зазначає, що одного дня оренди стадіону не вистачить, тому що «технологія телевиробництва передбачає підготовчий етап, встановлення техніки, світла тощо. Тож, 120, очевидно, варто буде помножити на 2».

4 квітня заступник голови Центральної виборчої комісії Євгеній Радченко сказав, що запропоновані кандидатами на пост президента дебати на НСК «Олімпійський» можуть бути формою передвиборчої агітації, а не визначеними законом «Про вибори Президента України» теледебатами.

4 квітня Петро Порошенко відповів на виклик кандидата у президенти Володимира Зеленськогопровести дебати на НСК «Олімпійський» за присутності «усіх телеканалів та усіх журналістів».

3 квітня у Facebook було опубліковане відеозвернення Володимира Зеленського до Петра Порошенка з викликом провести дебати на стадіоні у Києві за присутності «усіх телеканалів та усіх журналістів».

1 квітня радник Володимира Зеленського Руслан Рябошапка сказав, що не бачить сенсу у дебатах його кандидата з Петром Порошенком.

Раніше 1 квітня Національна суспільна телерадіокомпанія України офіційно запросила кандидатів на пост президента України, які пройшли в другий тур виборів, узяти участь у дебатах.

31 березня кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що готовий до дебатів з іншим кандидатом та чинним президентом Петром Порошенком перед другим туром. Раніше Петро Порошенко заявив, що дебати є ключовим елементом другого туру президентських виборів 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *