Дебати на НСК «Олімпійський» мають бути формою передвиборчої агітації — ЦВК

Запропоновані кандидатами на пост президента дебати на НСК «Олімпійський» можуть бути формою передвиборчої агітації, а не визначеними законом «Про вибори Президента України» теледебатами. Про це сказав заступник голови Центральної виборчої комісії Євгеній Радченко «Укрінформу».

«Те, про які дебати йдеться у постанові ЦВК, — це стаття 62 закону («Про вибори Президента України» — ред.). Дебати, про які говорять зараз два кандидати, це трішки не та стаття закону, тобто йдеться зараз про ті дебати, які регулюються як форма передвиборної агітації», — зазначив Радченко.

Він підкреслив, що стаття 62 закону про вибори президента визначає процедуру і строки проведення передвиборчих теледебатів, які проводяться на Суспільному телеканалі й оплачуються з державного бюджету.

«Я не знаю, про що говорять кандидати, питайте у них, але, можливо, обидва кандидати погано читали закон. Є передвиборні теледебати, 62 стаття закону і постанова ЦВК стосується саме цього. Коли один кандидат іншого викликає на дебати, то очевидно, що йдеться про частину 1 п. 3 статті 58 закону. Оце різниця», — додав заступник голови ЦВК.

Євген Радченко нагадав, що до моменту прийняття ЦВК підсумкового протоколу про результати голосування 31 березня та оголошення повторного голосування (другого туру — ред.) агітація кандидатів на пост Президента не дозволяється.

4 квітня Петро Порошенко відповів на виклик кандидата у президенти Володимира Зеленського провести дебати на НСК «Олімпійський» за присутності «усіх телеканалів та усіх журналістів».

3 квітня у Facebook було опубліковане відеозвернення Володимира Зеленського до Петра Порошенка з викликом провести дебати на стадіоні у Києві за присутності «усіх телеканалів та усіх журналістів».

1 квітня радник Володимира Зеленського Руслан Рябошапка сказав, що не бачить сенсу у дебатах його кандидата з Петром Порошенком.
Раніше 1 квітня Національна суспільна телерадіокомпанія України офіційно запросила кандидатів на пост президента України, які пройшли в другий тур виборів, узяти участь у дебатах.

31 березня кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що готовий до дебатів з іншим кандидатом та чинним президентом Петром Порошенком перед другим туром. Раніше Петро Порошенко заявив, що дебати є ключовим елементом другого туру президентських виборів 2019.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *