«Може Порошенко з Коломойським влаштує дебати?» – радник Зеленського

Дебатувати з Петром Порошенком немає сенсу, про це заявив радник кандидата у президенти Володимира Зеленського Руслан Рябошапка в ефірі програми «Нині вже» на «Громадському телебаченні».

1 квітня у студії програми «Нині вже» на каналі «Громадське телебачення» народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Григорій Шверк та радник кандидата у президента Володимира Зеленського Руслан Рябошапка обговорювали поточні результати голосування на президентських виборах.

На запитання про те, чи братиме Володимир Зеленський участь у дебатах, Руслан Рабошапка сказав, що його кандидат сам дасть на це відповідь, однак він не «не бачить сенсу» у дебатах з Петром Порошенком.

«Питання таке – про що дебатувати? Про те, що людина 5 років була на найвищій посаді в країні і вона все могла довести і пояснити своїми справами? Якщо у вас є якісь план на 5 років – чому ви це не зробили тоді? Я не бачу просто сенсу починати ці, вибачте за грубе слово, собачі бої, коли люди влаштовують ток-шоу, а не дискусію чи обмін поглядами щодо програм», – сказав Рябошапка.

Також радник Зеленського заявив, що його кандидат у президенти до другого туру представить виборцям перших членів своєї команди, а також програму дій.

«Зараз є два найбільш важливих меседжі, які Володимир повинен дати нашим громадянам. Перший – це команда, топ-5-10 людей, які мають бути призначені на посади, і які будуть імплементувати його програму. Другий – його програма дій. Цей конкретний план дій буде представлений. До другого туру виборці отримають вичерпні відповіді. Обговорювати ці план дій та обличчя команди з Порошенком не бачу сенсу», – зазначив Руслан Рябошапка.

Він додав, що оскільки Петро Порошенко вважає Володимира Зеленського маріонеткою олігарха Ігоря Коломойського, то «може він (Петро Порошенко – ред.) з Коломойським влаштує дебати?  Чи Коломойський з Медведчуком?».

Ведуча програми Анастасія Станко звернула уваги іншого гостя ефіру Григорія Шверка, що Петро Порошенко сам не прийшов на дебати перед першим туром голосування, хоча зараз закликає Володимира Зеленського взяти участь у дебатах.

«Якщо є три головних претенденти на вихід до другого туру і один відмовляється від дебатів, то інші двоє, які приходять і дебатують між собою, призводять до того, що рейтинг третього стає більшим, а цих двох – зменшується. З моєї точки зору, і Юлія Тимошенко, і Петро Порошенко у цій ситуації вчинили згідно з обставинами», – відповів Григорій Шверк.

Нагадаємо, 1 квітня Національна суспільна телерадіокомпанія України офіційно запросила кандидатів на пост президента України, які пройшли в другий тур виборів, узяти участь у дебатах.

31 березня кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що готовий до дебатів з іншим кандидатом та чинним президентом Петром Порошенком перед другим туром. Раніше Петро Порошенко заявив, що дебати є ключовим елементом другого туру президентських виборів 2019.

26 березня на сайті електронних петицій президента України з’явилася петиція про публічні дебати кандидатів у президенти.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *