Порошенко здав аналізи VADA на НСК «Олімпійський»

Президент України та кандидат у президенти Петро Порошенко 10 квітня прибув на НСК «Олімпійський» у Києві здавати аналізи представникам незалежної Добровільної антидопінгової асоціації (VADA). Це транслює “Радіо Свобода”.

«Це затянгулося трохи довше. Треба було заповнити всі дані відповідно до найвищих стандартів. Які забезпечують прозорість процедури та надійність та довіру до цих тестів.

Наскільки я розумію, Володимира Зеленського не було. І я хочу підтримати звернення Володимира Кличка та інших у тому. Що це не забаганка, а абсолютно необхідна та важлива процедура для того, щоб наша 45-мільйонна нація мала тверді переконання та довіру до того, що президентом та Верховним головнокомандувачем не зможе стати людина, яка має залежність від наркотиків чи від алкоголю.

Я не стверджую, що пан Володимир Зеленський є наркоманом. Але є абсолютно прозорі процедури найвищого авторитету міжнародних експертів, які мають довести не лише українцям, а всьому світові, що той кандидат, який претендує на посаду президента, є незалежним від наркотиків», заявив Петро Порошенко на брифінгу.

Також Петро Порошенко наголосив, що зустріч на НСК «Олімпійський»: здача аналізів та проведення дебатів, не цього ініціатива, а Володимира Зеленського: «Я спочатку сприйняв це з подивом, а потім погодився. І вважаю, що ці правила мають бути обов’язковими для обох кандидатів».

Порошенко подякував експертам VADA та додав: «Не треба паплюжити Україну, треба прийти та завершити цю процедуру. Наголошую, це питання національної безпеки. І в питаннях національної безпеки немає і бути не може».

Про те, скільки коштують аналізи та хто за них платив, Петро Порошенко не знає.

Експерти VADA повідомиил, що аналізи відправляють у лабораторію в США, результати будуть наступного тижня, адже на це потрібно від 48 до 72 годин. Вони також зазначили, що до 18.00 чекатимуть на іншого кандидата на пост президента Володимира Зеленського.

10 квітня український боксер Володимир Кличко закликав кандидатів у президенти України Петра Порошенка та Володимира Зеленського прибути на НСК «Олімпійський» 10 квітня у другій половині дня та здати аналізи представникам антидопінгової організації VADA (Voluntary Anti-Doping Association – Волонтерська антидопінгова асоціація), які приїхали до Києва.

Кандидат у президенти Володимир Зеленський не прийде 10 квітня здавати аналізи експертам VADA (Волонтерська антидопінгова асоціація).

Нагадаємо, 7 квітня Володимир Кличко запропонував кандидатам у президенти здати аналізи ще раз – професійно та за його рахунок.

8 квітня чинний президент та кандидат у президенти Петро Порошенко сказав, що підтримує заклик боксера Володимира Кличка пройти допінговий контроль кандидатами на пост президента і він це зробить як тільки представники WADA (WorldAndi-Doping Agency – Міжнародне антидопінгове агенство) приїдуть до Києва.

А у Зеленського заявили, що він не буде проходити допінговий контроль.

 

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *