Суспільний мовник відповідатиме за режисуру дебатів на НСК «Олімпійський»

Суспільний мовник буде відповідати за режисерське забезпечення та художнє керівництво ефіру зустрічі кандидатів у президенти Петра Порошенка та Володимира Зеленського на НСК «Олімпійський» 19 квітня. З таким проханням до мовника звернулися штаби кандидатів, команда Суспільного погодилася надати необхідну допомогу. Про це з’явилося повідомлення на сайті Суспільного 18 квітня. 

17 квітня стало відомо, що штаби погодилися провести дискусію на НСК «Олімпійський» 19 квітня о 19.00, проте не домовилися з питань телевиробництва й організації трансляції, адже кожен штаб наполягав на власному забезпеченні процесу трансляції, не довіряючи медіа-організаціям, пропонованим опонентом. 

Сьогодні 18 квітня штаби дійшли згоди, що рівність доступу до ефіру кожного кандидата може забезпечити лише Суспільний мовник.

«Ми погодилися надати режисера ефіру, а також оператора-постановника трансляції, залучити творчу групу Суспільного, аби забезпечити рівний доступ кожному кандидату до проявів у цьому ефірі. Люди, які “натискають на кнопки” й націлюють камери, — надзвичайно важливі, адже глядачі буквально бачать картинку їхніми очима. У який момент хто з’являється на екрані, під яким ракурсом, чи з’являється взагалі — усі ці художні елементи дуже впливають на сприйняття глядачами інформації. Суспільний мовник є медіа-компанією, що не належить жодній політичній чи бізнес-групі, а тому може забезпечити незаангажованість висвітлення. Очевидно, це розуміють і самі кандидати», — розповів голова правління Суспільного Зураб Аласанія.

Наразі штаби не визначилися щодо ведучого заходів на стадіоні, а також не домовилися з приводу технічного забезпечення трансляції та відповідно компанії, що роздасть сигнал усім охочим ЗМІ.

Суспільний мовник також очікує кандидатів на національні теледебати після завершення заходів передвиборчої агітації на НСК “Олімпійський”. Згідно з Положенням про порядок проведення НСТУ передвиборних теледебатів між кандидатами на пост Президента України, що затверджено Постановою Центральної виборчої комісії № 472 від 5 травня 2014 року, дебати мають відбутися в студії Суспільного мовника о 20.00 19 квітня та тривати 60 хвилин безперервного ефірного часу.

Нагадаємо, штаб кандидата у президенти Петра Порошенка звертається до Центральної виборчої комісії з клопотанням щодо внесення змін до положення про порядок проведення дебатів. Про це заявив представник штабу Порошенка Олег Медведєв на брифінгу 17 квітня.

Раніше вночі 17 квітня Володимир Зеленський розповів, що на НСК «Олімпійський» вже монтується сцена, а також про початок розповсюдження безкоштовних квитків на дебати. 15 квітня з’явилося повідомлення, що представники кандидата у президенти Володимира Зеленського на Кіровоградщині організовують безкоштовну поїздку до Києва на концерт, що відбудеться на НСК «Олімпійський» перед запланованими дебатами між кандидатами у президенти 19 квітня.

16 квітня команди кандидатів у президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського уклали тристоронню угоду з НСК «Олімпійський».

15 квітня кандидат на посаду президента та чинний президент Петро Порошенко запропонував своєму опоненту Володимиру Зеленському провести дебати 19 квітня на НСК «Олімпійський» з 16.00 до 18.00. У штабі Володимира Зеленського не підтримали провести дебати в робочий час.

14 квітня кандидат у президенти Володимир Зеленський не прийшов на дебати на НСК «Олімпійський», як і заявляв.

11 квітня кандидати на пост президента Петро Порошенко та Володимир Зеленський в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» поговорили телефоном. Петро Порошенко закликав Зеленського прийти на НСК  «Олімпійський» на дебати 14 квітня, а 19 квітня прийти на дебати в студію Суспільного. Зеленський сказав, що чекатиме Порошенка на «Олімпійському» 19 квітня.

А 12 квітня Володимир Зеленський прокоментував розмову з Петром Порошенком, яка відбулася в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1». «Мені здається, що я був відвертим, чесним, таким, як я є. Ми домовилися, що в нас будуть дебати 19 квітня на НСК “Олімпійський”», – сказав Зеленський.

9 квітня голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Тетяна Сліпачук та голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураб Аласанія заявили, що Національна суспільна телерадіокомпанія України проведе офіційні дебати у студії Суспільного мовника між кандидатами на пост президента України перед днем тиші 19 квітня о 20.00. У ЦВК вважають, що кандидати на пост президента мають виконувати закон.

«Детектор медіа» збирає основні події, які відбуваються навколо дебатів між кандидатами Порошенком та Зеленським.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *