Порошенко призначив час дебатів на «Олімпійському» 19 квітня, у Зеленського не підтримали

Кандидат на посаду президента та чинний президент Петро Порошенко запропонував своєму опоненту Володимиру Зеленському провести дебати 19 квітня на НСК «Олімпійський» з 16.00 до 18.00. У штабі Володимира Зеленського не підтримали провести дебати в робочий час.

15 квітня речник передвиборчого штабу Порошенка Олег Медведєв на брифінгу призначив орієнтовний час для проведення дебатів на «Олімпійському», повідомив «Укрінформ».

«Оскільки Володимир Зеленський, на нашу думку, всіляко уникає передбачених законом дебатів на Суспільному телебаченні, а водночас виборці, суспільство і наші міжнародні партнери хочуть таких дебатів, наполягають на їх проведенні, то Петро Порошенко на додаток до тих дебатів, які передбачені законодавством, пропонує Володимиру Зеленському того ж дня, 19 квітня, провести ще одні дебати на стадіоні “Олімпійський” у часових рамках з 16.00 до 18.00», – повідомив речник.

Медведєв додав, що пізніше, і Порошенко, і Зеленський мають вирушити на дебати на Суспільне, оскільки, відповідно до закону, такі дебати мають відбутися о 20.00. А «згідно з інструкцією Центральної виборчої комісії, обидва кандидати мають прибути на телебачення о 19.30 для того, що провести жеребкування і встановити послідовність їхніх виступів під час проведення дебатів», – зазначив Медведєв.

Він також додав, що Петро Порошенко та його команда шкодують, що 14 квітня Зеленський не прибув на дебати на НСК «Олімпійський», які сам же ініціював.

У штабі кандидата в президенти Володимира Зеленського 15 квітня прокоментували пропозицію Петра Порошенка. Команда Зеленського вважає, що у цей час недоцільно проводити дебати, оскільки ще не завершиться робочий день і всі охочі не зможуть дістатися стадіону, щоби послухати кандидатів. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Законом передбачено, що дебати відбуваються з 19.00 до 22.00 19 квітня, якщо я не помиляюся. Чому вони шукають щоразу якісь лазівки, щоб туди (на НСК “Олімпійський” – ред.) не прийти, – це питання. Насправді, якщо ми навіть говоримо про наших співгромадян, то в робочий час у п’ятницю, їм буде важко прийти на стадіон, ніж увечері, коли в усіх вже закінчиться робочий день, щоб послухати кандидатів у президенти», – сказав речник з питань виборчої кампанії штабу Зеленського Дмитро Разумков.

Він ще раз наголосив, що дебати згідно із законодавством мають розпочинатися з 19.00 19 квітня, і саме цей час спочатку був запропонований штабом Володимира Зеленського.

«Детектор медіа» зазначає, що у штабі кандидата Володимира Зеленського спираються на статтю 62 закону «Про вибори президента України», в якій ідеться про процедуру й строки проведення передвиборних теледебатів і про те, що їх організовує Суспільний мовник. Однак є постанова ЦВК про Положення про порядок проведення Національною суспільною телерадіокомпанією України передвиборних теледебатів між кандидатами на пост Президента України, в якій чітко прописані всі вимоги до проведення дебатів, зокрема й місце – студія Суспільного.

Нагадаємо, 14 квітня кандидат у президенти Володимир Зеленський не прийшов на дебати на НСК «Олімпійський», як і заявляв.

 11 квітня кандидати на пост президента Петро Порошенко та Володимир Зеленський в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» поговорили телефоном. Петро Порошенко закликав Зеленського прийти на НСК  «Олімпійський» на дебати 14 квітня, а 19 квітня прийти на дебати в студію Суспільного. Зеленський сказав, що чекатиме Порошенка на «Олімпійському» 19 квітня. 

А 12 квітня Володимир Зеленський прокоментував розмову з Петром Порошенком, яка відбулася в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1». «Мені здається, що я був відвертим, чесним, таким, як я є. Ми домовилися, що в нас будуть дебати 19 квітня на НСК “Олімпійський”», – сказав Зеленський.

9 квітня голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Тетяна Сліпачук та голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураб Аласанія заявили, що Національна суспільна телерадіокомпанія України проведе офіційні дебати у студії Суспільного мовника між кандидатами на пост президента України перед днем тиші 19 квітня о 20.00. У ЦВК вважають, що кандидати на пост президента мають виконувати закон.

«Детектор медіа» збирає основні події, які відбуваються навколо дебатів між кандидатами Порошенком та Зеленським.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *