У штабі Зеленського пропонують провести дебати по телемосту

У штабі кандидата у президенти Володимира Зеленського запропонували провести дебати по телемосту у прямому ефірі. Про це під час брифінгу сказав голова штабу Зеленського Іван Баканов в ефірі Прямого каналу.

«Це не агітація. Агітація відбувається відповідно до статті 58 закону “Про вибори президента України”, а ми діємо виключно на підставі статті 62. Ми йдемо на зустріч. Якщо дійсно так всі хочуть з нами подебатувати, щоб ні в кого не склалося враження, що ми уникаємо таких дебатів, ми пропонуємо провести телеміст. Якщо Петро Порошенко буде в студії на Суспільному, а ми будемо на НСК “Олімпійському”, будь ласка, можна буде поєднати картинки та подебатувати один з одним у прямому ефірі», – сказав Баканов.

На питання журналістів, чому не розглядається можливість прийти до студії Супільного, Баканов сказав, що треба ставати більш відкритими та не боятися виходити у публічний простір.

«Тому що, на нашу думку, на стадіоні більш відкрита атмосфера. Якщо почитати постанову ЦВК, якою регламентуються дебати на “Суспільному”, там якось дивно воно пишеться: дебати у кімнаті. На нашу думку це якийсь просто пережиток радянського минулого. Треба ставати більш відкритими і не боятися виходити у публічний простір, у тому числі й на стадіоні», – пояснив голова штабу Зеленського.

У штабі кандидата Володимира Зеленського спираються на статтю 62 закону «Про вибори президента України», в якій ідеться про процедуру й строки проведення передвиборних теледебатів і про те, що їх організовує Суспільний мовник. Однак є постанова ЦВК про Положення про порядок проведення Національною суспільною телерадіокомпанією України передвиборних теледебатів між кандидатами на пост Президента України, в якій чітко прописані всі вимоги до проведення дебатів, зокрема й місце – студія Суспільного.

 

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *