ІМІ запускає цикл вебінарів «Новий Виборчий кодекс: відповіді для журналістів»

Громадська організація «Інститут масової інформації» проведе цикл вебінарів для журналістів та інших працівників ЗМІ щодо місцевих виборів. Про це йдеться на сайті ІМІ.

До участі запрошуються головні редактори, журналісти, оператори та інші працівники телебачення, радіо, онлайн-медіа, друкованих видань, інформаційних агентств і журналісти-фрілансери.

Для участі у вебінарі потрібно заповнити онлайн-анкету.

Зареєстрованим учасникам буде надіслано лінк на Zoom-конференцію.

Тривалість кожного вебінару – півтори години, передбачено формат «питання-відповіді».

Теми вебінарів:

17 вересня 2020. Як відрізнити кандидата. Суб’єкти виборчого процесу на місцевих виборах: хто є кандидатами й партіями, щодо яких діє Виборчий кодекс, про яких політиків закон дозволяє поширювати інформацію на загальних підставах.

24 вересня 2020. Агітація: як усе робити правильно. Форми й засоби передвиборної агітації, можливі формати в різних засобах масової інформації (телерадіомовлення, друковані ЗМІ, інтернет-ресурси), передбачені законом обмеження щодо передвиборної агітації. З якого моменту починається агітація і коли вона закінчується. Відповідальність ЗМІ й журналістів у разі порушення.

01 жовтня 2020. Інформаційне забезпечення виборчого процесу. Інформування про виборчий процес і відмінність його від  агітації – правовий статус відповідної інформації, визначення, способи розрізнити інформування про перебіг виборчого процесу від передвиборної агітації. Законодавчі вимоги щодо інформування про перебіг виборчого процесу. Відповідальність ЗМІ й журналістів у разі порушення.

08 жовтня 2020. Що можна, а що заборонено журналістам під час виборчого процесу. Права ЗМІ і журналістів під час виборчого процесу, особливості для кожного виду засобу масової інформації (телебачення, радіо, друковані ЗМІ, інформаційні агентства). Особливості статусу соціальних мереж, зокрема офіційних сторінок ЗМІ в соціальних мережах. Статус журналіста і  документи, що підтверджують його статус. Права журналіста і обмеження, пов’язані з виборчим процесом. Захист прав журналістів, зокрема в разі перешкоджання законній професійній діяльності.

15 жовтня 2020. День виборів. Діяльність засобів масової інформації і журналістів у день виборів. Особливості інформування про перебіг голосування. Висвітлення даних екзит-полів. Журналіст – на підрахунку голосів. Відповідальність ЗМІ й журналістів у разі порушення.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *