Нацрада перевірить ще п’ять каналів через ознаки прихованої агітації перед другим туром виборів

10 грудня 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки телеканалів «112 Україна», NewsOne, «Юг» з Бердянська Запорізької області і телеканалів ТВА та «Чернівецький промінь» із Чернівців через ознаки прихованої передвиборної агітації перед другим туром виборів міських голів.

За даними моніторингу Нацради, в ефірі цих каналів перед другим туром виборів виходили сюжети, що містили приховану передвиборну агітацію на користь різних кандидатів у мери, що є ознаками порушення низки статей Виборчого кодексу.

А в ефірі телеканалу «Чернівецький промінь» такі сюжети і програми виходили не лише перед виборами, а й у день голосування за мера Чернівців 29 листопада. «У них канал негативно висвітлював діяльність кандидата від “Єдиної альтернативи” Романа Клічука, формував негативне ставлення до нього та спонукав голосувати за його опонента Віталія Михайлішина», – повідомив відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич.

Нагадаємо, 15 жовтня через ознаки порушення Виборчого кодексу (зокрема, ознаки прихованої агітації) Нацрада призначила позапланові перевірки п’яти телеканалів: ZIK, «112 Україна», NewsOne, РАІ та «Чернівецький промінь». 29 жовтня – ще чотирьох телеканалів та однієї радіостанції: «Інтер», ZIK, «Рудана», «ВТВ Плюс» і «Житомирська радіокомпанія» («Z радіо 106,1 FM»). 12 листопада – ще дев’яти телеканалів: ZIK, «112 Україна», NewsOne, «Наш», «Відікон», Z, «Тернопіль 1», «Рівне 1» і КМТ. 26 листопада – ще п’яти телеканалів: «Інтер», «112 Україна», ZIK, ТРК «Відікон» і ТРК «Ритм».

За результатами цих перевірок 29 жовтня Нацрада вирішила направити до суду протоколи про адміністративні правопорушення вимог Виборчого кодексу телеканалами NewsOne, «112 Україна», ZIK і РАІ. 12 листопада – адмінпротоколи про порушення Виборчого кодексу телеканалами «Інтер», ZIK, «ВТВ плюс» і «Житомирська радіокомпанія» («Z радіо 106,1 FM»). 26 листопада – адмінпротоколи про порушення Виборчого кодексу телеканалами ZIK, «Наш», NewsOne, «112 Україна», «Відікон», Z, «Тернопіль 1», «Рівне 1», КМТ. 10 грудня – адмінпротоколи про порушення Виборчого кодексу телеканалами «Інтер», ZIK, «112 Україна», «Чернівецький промінь», ТРК «Відікон» і ТРК «Ритм» (ITV Media Group).

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *