Маруся Звіробій балотуватиметься в парламент від «Європейської солідарності»

Блогерка та волонтерка Олена Біленька (відома як Маруся Звіробій) приєдналася до партії «Європейська солідарність» та братиме участь у довиборах народного депутата в 87 окрузі на Івано-Франківщині. Про це вона оголосила на з’їзді «Європейської солідарності», повідомив лідер партії Петро Порошенко 10 грудня 2020 року в Facebook.

«Українська волонтерка, контрактниця ЗСУ, інструктор навчального Центру десантно-штурмових військ, вона стане кандидаткою від нашої партії на довиборах народного депутата у 87-му окрузі на Івано-Франківщині. Офіційно виборчий процес ще не стартував, однак її кандидатуру підтримують і партійці, і ветеранські організації, добровольці, які є в нашій команді», – повідомив він.

Колишній народний депутат від «Слуги народу» Зіновій Андрійович, який пройшов у Раду від цього округу, склав мандат, оскільки його обрали на посаду міського голови міста Надвірна на Івано-Франківщині. Центральна виборча комісія призначила проміжні вибори народного депутата в ОВО № 87 на 28 березня 2021 року. Виборчий процес почнеться за 60 днів до виборів – 27 січня 2021 року.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року Софія Федина і Маруся Звіробій записали відео, у якому обговорили поїздку Володимира Зеленського до Золотого Луганської області. «Там ненароком може вибухнути граната. А ще там обстріли бувають… Було б дуже яскраво, якщо б це сталося під час московського обстрілу, коли хтось у блакитний або білій сорочечці попреться на передову», – сказала Федина під час стріму.

Нардеп від «Слуги народу» Олександр Качура поскаржився в ГПУ через цей відеозапис. Там підтвердили, що відкрили відповідне провадження, його розслідує Державне бюро розслідувань. Голова СБУ Іван Баканов сказав, що його відомство також має провадження щодо висловлювань Софії Федини.

6 лютого 2020 року слідчі ДБР повідомили Марусі Звіробій про підозру у погрозі вбивством президенту України, вчиненій у зв’язку із його державною діяльністю (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України). 12 лютого підозру оголосили також Софії Федині.

Печерський районний суд 10 лютого 2020 року відпустив її під особисте зобов’язання. Марусю Звіробій зобов’язали носити електронний засіб контролю. 8 травня всі зобов’язання суд зняв. 10 березня суд відпустив Софію Федину під особисте зобов’язання з покладенням певних обов’язків. Згодом з них зняли запобіжні заходи

4 травня термін досудового розслідування було продовжено на 2 місяці (у ДБР клопотали про 3 місяці). Натомість 8 травня ДБР повідомило про його завершення.

29 липня Державне бюро розслідувань вручило обвинувальний акт Софії Федині.

27 жовтня Галицький районний суд Львова провів перше судове засідання в справі Софії Федини та Олени Біленької.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *