Що канали підготували до дня виборів

«Детектор медіа» підготував огляд спецпроєктів телеканалів до дня позачергових виборів Верховної Ради України 21 липня.

«UA:Перший»

Суспільний мовник готує спеціальний ефір політичного ток-шоу «Зворотний відлік», який розпочнеться о 19:30 і триватиме до 23:00. Суспільне повідомить результати екзит-полів (о 20:00 станом на 18:00 та о 23:00 – станом на час закриття дільниць) та інформацію про перебіг голосування в Україні та за кордоном.

У студії ведучі Мирослава Барчук і Павло Казарін обговорюватимуть перебіг голосування та попередні результати дострокових парламентських виборів до Верховної Ради з політиками, експертами та журналістами.

Серед політиків — колишні народні депутати, які не балотувалися цього разу до Верховної Ради — Ганна Гопко та Олександр Опанасенко. До студії запрошені й політологи Михайло Басараб та Кирило Сазонов, журналістка Лариса Волошина.

У студії також будуть представники штабів політичних партій, які за результатами опитувань потрапляють до Верховної Ради.

Журналісти регіональних філій «UA: Суспільне мовлення» розкажуть про перебіг голосування та що цікавого трапилося на дільницях у цей день.

«Україна»

Телеканал готує до дня позачергових парламентських виборів спецвипуски новин о 13:00, 15:00, у яких висвітлюватиме процес голосування на виборчих дільницях та робитиме включення зі штабів політичних партій. Випуски новин вестиме Ольга Грицик.

А о 19:00 на «Україні» вийде інформаційно-аналітичний тижневик «Сьогодні. Підсумки з Олегом Панютою»Олег Панюта зв’яжеться з усіма регіонами та проаналізує кількісні показники явки на виборах.

Також у рамках спецвипусків «Сьогодні» заплановано ряд прямих включень зі студії «Головна тема. Вибір», які розпочнуться о 20:00. Гостями ефіру стануть науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Олексій Гарань, який прокоментує перші результати Національного екзит-полу, та голова громадської організації «Громадянська мережа «Опора» Ольга Айвазовська, яка розповість про порушення під час голосування та їх вплив на загальні підсумки виборів.

Спецпрограмування в день виборів завершиться випуском о 23:00. Олег Панюта в студії «Сьогодні» підведе підсумки дня виборів до Верховної Ради.

«1+1»

«Телевізійна служба новин» каналу «1+1» проведе шестигодинний марафон, який складатиметься з кількох випусків ТСНо 12:00, 15:00, 18:00, а о 19:30розпочнеться марафон «Вибір країни». Вже традиційно ведучі працюватимуть поза студією.

У випуску ТСН розкаже про виборчу кампанію, про перебіг подій у день голосування, а також покаже репортажі з деяких дільниць. Під час марафону також вийде 5-серійний цикл сюжетів «Таємниці Верховної Ради» про становлення українського парламентаризму. Автором спецпроєкту стала спецкореспондентка ТСН Ольга Кошеленко. Серед спікерів циклу «Таємниці Верховної Ради» – депутати Лілія Григорович, Ярослав Кендзьор, Тарас Чорновіл, колишні голови ВР Леонід Кравчук, Олександр Мороз, Арсеній Яценюк та чинний спікер Андрій Парубій.

О 20.00 після закриття виборчих дільниць ТСН презентує результати власного екзит-полу, який на замовлення каналу «1+1» проведуть дві компанії Kantar TNS та Info Sapiens.

О 22.00 в рамках марафону телеканал «1+1» покаже спецвипуск суспільно-політичного ток-шоу «Право на владу». Вперше програма вийде за межі студії: прямий ефір відбудеться просто неба в «Межигір’ї», колишній резиденції Віктора Януковича. Наталія Мосейчук та Сергій Івановговоритимуть з гостями про найбільші виклики цьогорічних виборів, робитимуть прогнози, якою буде коаліція Верховної Ради, та хто обійме пост прем’єр-міністра.

На ефір запрошені представники чотирьох партій, які є лідерами парламентських перегонів за результатами соціологічних опитувань. В обговоренні результатів виборів також візьмуть участь лідери громадської думки та відомі журналісти: головний редактор інтернет-порталу «РБК-Україна» Сергій Щербина, директор соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович, телеведучий, журналіст Остап Дроздов, футуролог, радник президента України Ігор Новіков, філософ, експерт корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Сергій Дацюк, народний депутат восьмого скликання від фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв, інвестиційний банкір Ігор Мазепа.

ICTV

Спеціальні випуски інформаційної програми «Факти» виходитимуть о 8:45, 12:45, 15:45 та годинний випуск, який вийде о 20:00. Будуть прямі включення з ключових виборчих округів, деталі виборчих перегонів та новини про голосування з різних куточків України.

СТБ

До дня парламентських виборів телеканал СТБ готує спецвипуск програми «Вікна-новини», який вийде о 21:30. У студії працюватиме Тетяна Висоцька, а Ольга Кучер наживо з ЦВК повідомлятиме, як голосувала Україна: результати екзит-полів, явку виборців та інформацію про можливі порушення.

У прямому ефірі телеканал СТБ покаже, як триває підрахунок голосів на дільницях та як на результати екзит-полів реагують у партійних штабах.

Також журналісти розкажуть про роль парламенту в парламентсько-президентській республіці, порівняють передвиборні програми партій та проаналізують феномен нинішньої парламентської кампанії, багатої на кандидатів і клонів «мажоритарки».

«Інтер»

На «Інтері» у режим телемарафону перейде вечірня інформаційна програма «Подробиці». Випуск «Подробиці. Вибори 2019» триватиме з 20:00 до 23:00.

«112 Україна»

Телеканал готує виборчий марафон «Хто?», у якому з 17:00 висвітлюватимуть хід парламентських виборів. Марафон вестимуть Анна Степанець, Володимир Полуєв та Євгенія Скорина.

В ефірі озвучать результати екзит-полів, дані ЦВК, а також покажуть реакцію експертів та політиків на хід виборів. Будуть прямі включення з виборчих дільниць у різних куточках України та світу, а також зі штабів основних політичних сил країни.

Канал «112 Україна» також замовив екзит-пол, який проведе австрійський Інститут соціальних досліджень і консалтингу SORA (Відень, Австрія) та його партнер в Україні – центр «Соціальний моніторинг». Результати будуть оголошені в ефірі телемарафону «Хто?».

Прямий канал

Телеканал розпочинає свій великий марафон «Вибори-2019. Парламент» із самого ранку 0 6:00. Протягом дня Прямий буде повідомляти про перебіг голосування по всій Україні, результати екзит-полу та явку на виборах. «Майже цілу добу, майже про всю Україну, майже повну інформацію про вибори, про їх перебіг, про злочини і помилки, про правду і про брехню, про волевиявлення».

NewsOne

Телеканал NewsOne запускає марафон «Вибір країни», який розпочнеться з 7:00 ранку та триватиме до ночі. Канал висвітлюватиме виборчий процес, зокрема будуть включення з виборчих дільниць по Україні та в різних країнах світу.

З 18:00 у рамках телемарафону вийде спецпроєкт каналу, політичне ток-шоу «Рада. Перезавантаження» з Василем Головановим, Оленою Кирик, Ланою Шевчук та Андрієм Павловським. В ефірі озвучать дані екзит-полів.

22 липня на телеканалі вийде спецвипуск ток-шоу «Епіцентр української політики, правильний чи неправильний достроковий вибір».

ZIK

На телеканалі анонсується випуск політичного ток-шоу «Народ проти!», яке розпочнеться о 21:00.

«Наш/Максі-ТВ»

Телеканал «Наш», який транслюється на базі каналу «Максі-ТВ», готує марафон «Наш парламент». Він вийде у прямий ефір вже з 6:00.

У рамках марафону будуть прямі включення зі штабів та виборчих дільниць, як в Україні, так і за її межами. В ефірі оголосять результати екзит-полів та прогнози, покажуть відеорепортажі кореспондентів з незвичайних місць голосування, оголосять перші результати виборів. У студію запрошено понад 50 гостей.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *