«Опора» виявила, що команда Зеленського дала комерційний і благодійний концерти «Ліги сміху» у Луцьку

У Луцьку 13 лютого 2019 року відбулись два концерти гумористичного шоу «Ліги сміху» – комерційний та благодійний, про останній з яких напередодні не було анонсів. Перед початком обох концертів глядачам продемонстрували відеоролики із кандидатом у Президенти України Володимиром Зеленським («Слуга народу»). Про це йдеться на сайті «Опори».

Заходи відбулися у розважальному центрі «Промінь». Квитки на «платний» концерт коштували від 150 до 350 гривень, їх можна було придбати через сервіси продажу квитків (Сoncert.ua, Karabas.com), натомість анонсів про безкоштовний концерт не було. Як повідомили представникам «Опори» вже після початку благодійного концерту, який відбувся у тому ж залі, що й комерційний, «квитки розповсюджували по організаціях». Благодійний концерт розпочався о 17:00, тоді як «платний» – о 20:00. Як повідомляє Інформаційне агентство «Конкурент», благодійний концерт провели для «студентів та пенсіонерів». «Опора» дізналася, що запрошення на безкоштовний концерт отримали також учасники АТО.

Концерти відбулися у рамках всеукраїнського туру до п’ятиріччя «Ліги сміху». Представники «Опори» побували на комерційному заході. Після короткого представлення, перед початком власне виступу команд гумористів, на екрані демонстрували низку відео, серед яких і ролики із кандидатом у Президенти України Володимиром Зеленським. Зокрема, двічі продемонстрували відеорекламу проекту Зеленського за участі кандидата, де він виконує роль президента. Наприкінці відео на екрані з’явився надпис  «Новий слуга народу скоро». Також безпосередньо перед виступом артистів продемонстрували відео з Володимиром Зеленським, записане спеціально для Луцька. Учасники безкоштовного концерту також підтвердили, що аналогічні ролики демонстрували й перед початком заходу за їх участі.

Опісля гумористи перейшли до жартів.

Директор РЦ «Промінь» Дмитро Грелюк підтвердив, що зал для обох концертів орендували на комерційній основі. Водночас, він зауважив, що до розповсюдження абонементів на вхід на безплатний концерт розважальний центр не має жодного стосунку.

«Опора» нагадала, що відповідно до частини 1 статті 58 Закону України «Про вибори Президента України», передвиборна агітація – це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати за або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України. Передвиборна агітація може здійснюватися у будь-якій формі та будь-якими засобами, що не суперечать Конституції України  та, відповідно до пункту 7 частини 1 може бути у вигляді проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів та телепередач чи інших публічних заходів за підтримки партії – суб’єкта виборчого процесу чи кандидата на пост Президента України, а також оприлюднення інформації про таку підтримку.

За інформацією «Опори» ролики демонстрували під час концертів «Ліги сміху» на Київщині,Миколаївщині, Кіровоградщині, Херсонщині. Перед концертом «Ліги сміху» в одному із міст Одеської області поширювали друковану продукцію із символікою передвиборчої кампанії Володимира Зеленського.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до прес-служби Володимира Зеленського.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *