День і ніч виборів на українському ТБ. Зручна телепрограма

У день виборів, 25 травня, на телеканалах «1+1», «Україна», ТВІ, ZIK, «Київ», 5-й, БТБ, відбудуться багатогодинні телемарафони, а на каналах ICTV та «Інтер» вийдуть спецвипуски інформаційних програм.

У день голосування більшість загальнонаціональних телеканалів, зокрема ICTV, «1+1», «Україна», ТВі, ZIK, «Київ», 5-й, БТБ, «Інтер», «112 Україна», збільшать обсяги інформаційного мовлення. На «1+1» вийде спецпроект від редакції «Світського життя з Катериною Осадчою», а Перший національний транслюватиме «Шустер live. Ніч виборів». Канали обіцяють прямі включення зі штабів та дільниць, цікавих гостей у студіях, а також оперативне оголошення результатів екзит-полів.

 

Перший національний

Упродовж дня на Першому національному вийде два випуски новин від «Громадського ТБ»: о 10.25 та о 18.15. Телемарафон почнеться за півгодини до закриття дільниць: о 19.30 – спецвипуск «Шустер live. Ніч виборів» із перервою о 21.00 на «Підсумки дня». На шоу Савіка Шустера оголосять результати екзит-полу, який проводився спеціально на замовлення програми. Це загальнонаціональний екзит-пол «Президентські вибори в Україні – 2014», який проводитиме соціологічна служба «Савік Шустер студії». Шоу триватиме до 01.20 26 травня, тоді ж почнуться «Підсумки дня».

Як повідомила заступник гендиректора НТКУ Дарина Юровська, на Першому національному 25 травня вийдуть випуски новин о 9.00, 12.00, 15.00, 18.00 та 21.00. «ми хочемо цей день зробити максимально інформаційним. Крім того, що у нас посилюється співпраця з “Громадським ТБ”, ми ще готуємо прямі включення з ЦВК, Кабміну, а під час трансляції програми Савіка Шустера зі штабів кандидатів. Глядачі на екрані бачитимуть біжучий рядок з останніми новинами», – сказала вона.

26 травня на Першому національному також буде більше випусків новин: о 9.00, 12.00, 15.00, 18.00 і о 21.00.

Перший національний в цифровому форматі збільшує мовлення, яке розпочнеться о 9.00.

Перший Ukraine 25 травня транслюватиме те ж, що й Перший національний, а увечері додасть новини про вибори до Європарламенту.

 

«Інтер»

У день голосування на «Інтері» вийде чотири випуски новин (о 9.30, 12.00, 16.30, 17.40) – кореспонденти каналу повідомлятимуть інформацію з виборчих дільниць Києва і регіонів країни. Особливу увагу буде зосереджено на проведенні виборів у східних та південних областях.

О 20.00 почнуться «Подробности недели. Выборы 2014», що триватимуть до 6-ї ранку. Хоча спецвипуск буде побудований за принципом телемарафону, директор компанії НІС Назім Бєдіров воліє його називати «довгим випуском»

Другу студію НІС зробив на Майдані незалежності. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook шеф-редактор «Подробностей недели» Ольга Червакова.

«Програма “Чорне дзеркало” в ніч виборів не планувалась, вона вийде, як і повідомляв її ведучий (Євген Кисельов – Ред.), в понеділок. Ми зробили краще – побудували окремий майданчик на Майдані незалежності, це фактично друга студія, в якій і з’явиться ведучий “ЧЗ” Євгеній Кисельов в якості одного з ведучих. Крім нього, ведучими цього майданчика будуть інші українські журналісти, які не працюють на телеканалі Інтер”, але є відомими обличчями в професії. Аудиторією цієї студії буде весь Майдан. Базовою залишається традиційна студія “Подробиць тижня” з Дмитром Анопченком. В обох буде велика кількість гостей, не лише політиків і кандидатів в президенти, а й громадських активістів, лідерів думок, експертів. Окрім традиційних для “Подробиць тижня” оглядових сюжетів з аналізом головних тем тижня, ми плануємо багато прямих включень, стрімів з місць подій», – написала Ольга Червакова.

Приблизно о 20-й «Подробиці» оголосять результати всеукраїнського екзит-полу, яке проводитиме «TNS в Україні» на замовлення каналів ICTV, «1+1», «Україна» та програми «Подробиці», що на «Інтері».

 

«1+1»

Канал «1+1» у день виборів готує шестигодинний інформаційний телемарафон «ТСН. Вибори – 2014» і додаткові випуски новин. Цього дня о 14.30 та 17.15 вийдуть два спеціальних випуски ТСН. А о 19.30 стартує новинний марафон «ТСН. Вибори – 2014» зі свіжими новинами, прямими включеннями з усіх регіонів України та Центральної виборчої комісії, гостями в студії, результатами екзит-полів, сюжетами про головних претендентів на президентську посаду. Вестимуть його Алла Мазур та Наталія Мосейчук.

Катерина Осадча також долучиться до висвітлення виборів: вона відвідуватиме штаби кандидатів і розповідатиме про побачене в прямому ефірі з місця подій. У рамках марафону о 22:00 вийде спецпроект від редакції «Світського життя з Катериною Осадчою»: неформальні портрети кандидатів у президенти та мери Києва і їхнього найближчого оточення. В ньому покажуть усі найпоказовіші цитати з інтерв’ю політиків Катерині Осадчій. «Як проявлялися провідні політики від Помаранчевого майдану до Євромайдану і як змінилися їхні образи тепер, на виборчих перегонах-2014? У яких лакшері-брендах були помічені люди, які претендують на роль наступника Віктора Януковича? На яких автівках їздять? Скільки в них охоронців, де вчаться діти, чим займаються дружини? Як вони поводяться поза владними кабінетами та офіційними трибунами?» – анонсує канал.

 

«Україна»

На каналі «Україна» в день виборів вийдуть п’ять (9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00) спеціальних випусків інформаційної програми «События» з ведучим Олександром Мозговим. Крім того, глядачі зможуть стежити за подіями за допомогою рухомого інформаційного рядка з найважливішими повідомленнями.

Головним інформаційним проектом виборчого дня на каналі «Україна» стане марафон «Вибори-2014» о 19.00, який триватиме шість годин. Разом із ведучими Олегом Панютою, Ольгою Грицик, Євгеном Міхіним, Іванною Коберник глядачі телеканалу дізнаватимуться новини з усіх регіонів країни, отримуватимуть дані про активність на виборчих дільницях, а також почують експертні думки запрошених у студію політологів, соціологів та кандидатів.

 

5 канал

Найдовшим телемарафон обіцяє бути на 5-му каналі. З 7-ї ранку і до остаточного оголошення результатів упродовж усього марафону в ефір виходитимуть щопівгодинні випуски новин, аналітичні сюжети та включення з дільниць голосування кандидатів у Президенти України. Глядачі матимуть змогу в прямому ефірі спостерігати за перебігом виборів на заході, сході, центрі, півночі та півдні України. Вестимуть телемарафон Катерина Кельбус, Ігор Татарчук, Віталій Гайдукевич, Роман Чайка, Святослав Цеголко й Тетяна Даниленко.

З 16.00 розпочнуться гостьові студії з представниками штабів кандидатів у президенти, громадськими активістами та політологами.

О 20:00 буде оприлюднено результати екзит-полів, які проведуть «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, КМІС, Центр Разумкова та соціологічна компанія «Социс».

Окрім цього, 5-й канал висвітлюватиме перебіг виборів мера Києва, Одеси, Херсона та Чернівців.

 

ICTV

Канал ICTV в день виборів збільшить кількість випусків програми «Факти». П’ятихвилинні випуски новин будуть виходити щогодини з 8.45 до 18.45. О 20.00, відразу після програми «Факти тижня», на ICTV почнеться спеціальний випуск новин «Факти», який триватиме понад дві години. У студії будуть прямі включення з інших міст, а також зі штабів кандидатів у президенти. О 20.00 у програмі буде оголошено результати виборів за даними екзит-полів. Одночасно їх буде опубліковано на спеціальному сайті.

26 травня у студію програми «Факти» прийдуть політики, експерти, громадські діячі, які обговорять і прокоментують результати виборів. Тема виборів також висвітлюватиметься в програмі «Свобода слова» з Андрієм Куликовим, яка почнеться 26 травня о 20.00.

 

Київ

Головним інформаційним проектом телеканалу «Київ» у день виборів стане 16-годинний марафон «Вибори-2014» з прямими включеннями з усіх куточків країни. З 8:00 до 24:00 вийдуть 16 спеціальних випусків інформаційної програми СТН. Телемарафон вестимуть Лейла Мамедова, Ірина Главацька, Наталя Денисенко та Сергій Дойко.

До студії телеканалу «Київ» приходитимуть юристи й політологи, соціальні психологи та експерти з виборчого права, представники громадськості та фахівці з міжнародних відносин. До розмови зможуть долучатися глядачі за допомогою телефону прямого ефіру та скайпу.

Після 20-ї години на проект «Вибори-2014» завітають безпосередні учасники перегонів – кандидати в Президенти України, кандидати на посаду Київського міського голови та кандидати в депутати Київради.

 

Канал 24

На каналі «24» о 8.00 стартує телемарафон «День виборів». 25 травня на каналі працюватиме студія з ведучими та гостями, яка виходитиме в ефір щогодини. Розпочне марафон ведучий Олександр Васецький, після 14.00 його підмінять Тетяна Селезньова й Наталія Тугузова.

«Студія почала працювати лише 20 травня, так що це досі дещо незвичний для нас формат. Цей марафон буде своєрідним внутрішньо-редакційним випробування. Втім, я впевнена, ми впораємося», – коментує марафон програмний директор каналу «24» Софія Вовк.

Традиційно щопівгодини виходитимуть випуски новин зі свіжою інформацією та прямими включеннями, планується телеміст «Київ-Львів».

З 19.30 до 00.20 канал транслюватиме «Шустер live. Ніч виборів» із півгодинною перервою о 21.00 на випуск новин. Після «Шустер live» канал працюватиме у звичному режимі.

 

ZIK

Канал ZIK проведе 15-годинний прямоефірний марафон «EкSTREAM марафон. Вибори Президента», який почнеться о 10.00 і триватиме до першої години ночі. Над проектом працюватимуть 30 знімальних груп, які вестимуть прямі трансляції з різних регіонів України. На ZIK обіцяють щонайменше 9 онлайн-трансляцій щогодини. До студії каналу завітає близько 100 авторитетних гостей.

Також на зв’язку з Києвом будуть спеціальні студії у Варшаві й Москві, «вуличні» студії з центральних майданів Харкова, Одеси, Дніпропетровська й Донецька. Тут зможуть висловити свої думки усі охочі.

«EкSTREAM Марафон. Вибори Президента» відкриє мовлення ZIKу з нової студії телеканалу в Києві. В ній працюватимуть ведучі Дмитро Добродомов («Народний контроль»), Остап Дроздов («Прямим текстом»), Денис Бігус («Наші гроші»), Сергій Рахманін («Приціл» – до березня 2014-го, «Гра У Класику», прем’єра – 3 червня), журналіст, учасник руху «Стоп цензурі!» Наталка Соколенко та ведуча програми «Київський форум» Рена Назарова. Ще одна студія ZIKу, окрім Києва, діятиме й у Львові.

 

ТВі

24 години триватиме телемарафон «Вибори-2014» на ТВі. Марафон стартує о десятій годині ранку неділі та триватиме у прямому ефірі до 10:00 понеділка, 26 травня.

Випуски новин на каналі будуть транслюватися щогодини. Протягом марафону в студію ТВі прийдуть провідні політологи, експерти, соціологи та громадські діячі. Також у рамках марафону будуть постійні включення з Центральної виборчої комісії, штабів лідерів президентських перегонів та з усіх регіонів України. Канал обіцяє глядачам марафону першим повідомляти результати екзит-полів.

До проведення марафону буде залучено практично всіх ведучих телеканалу – Наталка Лятуринська, Віталій Півовар, Сергій Руденко, Мирослава Барчук, Юлія Литвиненко, Єгор Чечеринда.

 

«112 Україна»

На телеканалі «112 Україна» випуски новинних дайджестів плануються щогодини, а «Новини №1» виходитимуть щодві години.

Стрингери телеканалу включатимуться зі свіжими відео з виборчих дільниць України протягом усього дня, в тому числі з невеликих населених пунктів – зокрема, Львівської, Харківської, Донецької, Запорізької області та Києва. Спеціальна ПТС «112 Україна» поїде для прямих включень до віддалених дільниць у селищах, розташованих по трасі «Київ – Одеса». Фінальне включення відбудеться в Одесі.

У день виборів особлива увага буде приділятися платформі SAY.TV, за допомогою якої українці матимуть можливість висловити свою думку про те, що відбувається, а також повідомити про будь-які порушення виборчого процесу в режимі реального часу.

Складовою виборчого марафону стане постійне інформування зі штабів кандидатів у президенти. Крім того, глядачі телеканалу зможуть побачити прямі включення з виборчих дільниць в інших країнах (Італія, Німеччина, Канада, США, Росія та ін.), а також гостей студії, якими стануть вітчизняні та зарубіжні лідери думки, політики, авторитетні представники культурної сфери.

Ефір телеканалу в день виборів президента буде продовжено до 02:00 26 травня, а про перші попередні результати виборів телеглядач зможе дізнатися вже о 6:00 ранку понеділка.

 

БТБ

З 8:00 на телеканалі БТБ стартує марафон, у якому візьмуть участь українці з різних куточків нашої планети. Глядачі зможуть із перших вуст дізнатися, як вибирали Президента України в Японії та Китаї, країнах Євросоюзу та в США. До висвітлення виборчої кампанії приєднаються як українські, так і зарубіжні експерти та політики.

Відкривати кожну годину буде блок новин із прямими включеннями з різних міст України та світу. Після кожного випуску новин гості у студії телеканалу БТБ аналізуватимуть  події. Разом із БТБ створювати повну картину дня для всіх російськомовних глядачів у країнах СНД та ЄС будуть журналісти «Радіо Свобода».

Крім висвітлення перебігу виборів Президента України та мера Києва, журналісти БТБ висвітлюватимуть вибори до Європарламенту, які також проходитимуть 25 травня.

Вести новини будуть Катерина Романюк, Вікторія Третьяк, Світлана Шевченко. Гостей у студії зустрінуть Наталія Маслова та Микола Матвєєв, Євген Логвіновський та Оксана Гутцайт.

 

Діана Поладова, «Вибори і ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *