Україна зазнала антиукраїнської пропаганди з боку Росії під час президентської кампанії – Ребекка Гармс

Особливістю під час цієї президентської кампанії стала «роз’їдлива антиукраїнська пропаганда» з боку Росії, про це заявила після виборів голова делегації Європейського Парламенту у складі Міжнародної місії зі спостереження Ребекка Гармс (представниця групи Зелених/Європейського вільного альянсу; Німеччина).

«Насамперед ми хочемо привітати громадян України з їх глибокою прихильністю до демократії, яку вони продемонстрували маючи право свободи голосу під час конкурентних виборів. Ми також вітаємо державницький підхід, продемонстрований чинним Президентом, який у ніч голосування прийняв демократичний вибір українців навіть після інтенсивної кампанії.

Вибори було проведено мирно та у належний спосіб, прокладаючи шлях для демократичної передачі влади президента. Не було зафіксовано значних порушень виборчого процесу. Це все є надзвичайно важливим – зважаючи на особливі умови, в яких відбувалися ці вибори», – сказала Ребекка Гармс.

Вона зазначила, що особливістю цієї президентської кампанії була антиукраїнська російська пропаганда. «Наслідки війни вимагали величезних зусиль українського народу. Важливою особливістю під час цієї кампанії стала роз’їдлива антиукраїнська пропаганда з боку Росії, що була направлена на країну та її лідерів перед самим голосуванням, а також перед важливими рішеннями, які владі доведеться ухвалювати найближчими місяцями щодо майбутнього України», – зауважила Гармс.

Голова делегації Європейського Парламенту висловила підтримку майбутньому президенту у продовженні та посиленні реформ в Україні.

Делегація Європейського Парламенту складалася з 5 депутатів: Голови делегації Ребекки Гармс  (Зелені/Європейський вільний альянс; Німеччина), Лайми Люції Андрікієне (Європейська народна партія; Литва); Жозе Інасіу Фарії (Європейська народна партія; Португалія); Ани Гомес (Прогресивний альянс соціалістів і демократів; Португалія), Валентінаса Мазуроніса (Альянс лібералів і демократів заради Європи; Литва). Делегація була частиною Міжнародної місії зі спостереження за виборами під керівництвом ОБСЄ/БДІПЛ.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *