10 жовтня о 13.00 на «Телекритиці» – чат з Тетяною Котюжинською

10 жовтня о 13.00 на http://chat.telekritika.ua відбудеться чат-конференція за участю президента Асоціації медіа-юристів, юриста й члена правління та секретаря Національної спілки журналістів України Тетяни Котюжинської на тему: «Права журналістів та ЗМІ на позачергових парламентських виборах-2014».

До обговорення пропонуються питання: з якими проблемами стикаються ЗМІ під час парламентської виборчої кампанії 2014 року; як можна запобігти тиску на журналістів та ЗМІ; яким чином можна боротися з джинсою та інші.

Ці та інші питання пропонуємо обговорити Тетяною Котюжинською 10 жовтня.

Свої запитання ви можете вже зараз ставити в коментарях до цього анонсу.

Біографічна довідка:

Тетяна Котюжинська закінчила юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка та пройшла професійне стажування: «Свобода преси: програма для адвокатів, суддів та юристів ЗМІ» (Нью-Йорк, Вашингтон, Варшава).

Має постійний досвід роботи із захисту прав та свобод журналістів з 1997 року.

За час юридичної практики надала понад 3000 консультацій журналістам і медіа, представляла інтереси медіа в багатьох судових процесах, має великий досвід тренерської діяльності, провівши більше 100 семінарів, тренінгів, конференцій для журналістів, юристів та суддів України з питань правового регулювання діяльності журналістів, міжнародних стандартів свободи слова, узагальнення української судової практики, питань застосування Європейської конвенції при здійсненні правосуддя в Україні.

Автор п’яти законопроектів з реформування державних медіа, захисту журналістів, доступу до публічної інформації. Член Комісії з журналістської етики з 2002 року. Член громадських рад при Національній раді з питань телебачення і радіомовлення та парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації.

Очолює Асоціацію медіа-юристів. Головний юрисконсульт та член правління Національної спілки журналістів України. Нагороджена орденом княгині Ольги III ступеня.

Заміжня, виховує сина.

«Вибори та ЗМІ»

Print Friendly, PDF & Email
Коментарі
  • Ви були одним з кандидатів у Нацраду. Скажіть будь ласка, як би ви оцінили на предмет дотримання вимог ліценції та норм чинного законодавства наступне порівняння, до якого вдався в ефірі передачі “На пике событий” на радіо “Вєсті” ведучий Матвій Ганапольський, коментуючи заяву організаторів Львівського форуму видавців: ” «…Здесь написано так: «Украинские книготорговые
    компании будут предупреждены о неуместности продажи книг российского происхождения
    в нынешних условиях. В случае, если украинские издания привезут на Форум книги,
    изданные в России, они должны быть промаркированы». То есть, на них
    будет стоять марка – «Сделано в России». Вот как, знаете, как в этих
    самых, в гетто ставили шестиконечную звезду и писали: «jude» – «евреи». Вот так и на книжках будет написано –
    «русские». Чи є така аналогія коректною та доречною? Чи не вбачаєте в ній образи за національною ознакою, адже по суті українці, які відповідним чином маркують російську продукцію, порівнюються з нацистами.

  • Які існують критерії для застосування Нацрадою до телерадіомовників такої санкції як попередження? Скільки їх повинно бути, аби ліцензіата позбавили ліцензії?

  • У новинах на радіо “Вєсті” починаючи з 30 серпня поточного року, три дні поспіль повідомляли про оточення Маріуполя російськими військами як про факт. Чи є така очевидна дезінформація серйозним порушенням і які за це можуть бути санкції для радіостанції? Чи тягне на попередження?

  • Постійний експерт радіо “Вєсті”, громадянин Росії Іскандер Хісамов, коли виступає в ефірі, а він там дуже частий гість, кожного разу заявляє, що не вважає “донецких ополченцев” терористами і як може відбілює бойовиків. Називає їх звичайними хлопцями, що взялися за зброю через ідейні переконання. І це попри численні факти скоєних ними кривавих безчинств, викрадень і катувань українських патріотів, збройного виступу проти України; попри визнання “днр”/”лнр” терористичними організаціями Генпрокуратурою України та Верховною Радою. Як реагувати на це слухачам? Куди звертатися? Нацрада відповідає, що вони не мають права втручатися в редакційну політику, зокрема контролювати ідеологічний зміст програм. А як щодо захисту національного інформаційного простору? В чому тоді він полягає і як діяти в конкретному випадку? А нещодавно Хісамов назвав “беркут”… жертвою Майдану. Як це сприймати нормальному українцю?

  • На радіо “Вєсті” громадянин Росії Матвій Ганапольський розповів анекдот на тему міжнаціональних стосунків, де росіянина двічі назвав “рускім”, стільки ж разів “кацапом”, а українця сім разів – “хохлом”. Він зробив правильно? Розпочав фразою “Поймали русский и хохол золотую рыбку”. Як я, українець, маю відреагувати? Поаплодувати великому радійному метру, неперевершеному гуру радійної справи, яким вважає себе Ганапольський, за те, що він назвав мене “хохлом”?

  • МАЗУР… Не дивись Радіо-Вєсті, якщо воно тебе дратує! Ти вже задовбав своїми дзвінками до їхньої студії… Ти шо – МАЗОХІСТ???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *