Харківський журналіст вимагатиме у кандидата в депутати 100 тисяч гривень

Головний редактор харківської газети «Бестселер-ревю» Олександр Помиткін подасть до суду на кандидата в народні депутати  Степана Гавриша і вимагатиме у нього 100 тисяч гривень компенсації моральної шкоди. Про це повідомляє видання Status quo.

 Наразі адвокати Олександра Помиткіна готують  відповідні позови.

Предметом позову є відеоролик з Youtube, де пан Помиткін нібито пропонує Степану Гавришу співпрацю. Редактор переконаний, що цей ролик його компрометує та перешкоджає журналістській діяльності, і вимагає компенсацію моральної шкоди. Отримані кошти планує вкласти у видавничі проекти для дітей.

Також він збирається звернутись з заявою до прокуратури й домагатиметься, щоб люди, які оприлюднили  відео понесли кримінальну відповідальність.

На думку редактора харківської газети, згаданий ролик – це монтаж, адже він наголошує, що мав зустріч з начальником служби безпеки кандидата у депутати Іваном Івановичем. «Останній намагався переконати редактора в тому, що «Гавриш змінився, став демократом і дотримується цих принципів». Тоді Помиткін запропонував, щоб кандидат у депутати взяв участь в іміджевому проекті видання книжок «Азбука твоєї країни» для дітей Ізраїлю і Росії. Співрозмовник зазначив, що Гавриш підтримає такий проект. Але пізніше передзвонив політтехнолог кандидата в нардепи і повідомив, що дитячі книги фінансуватися не будуть, а пропонується профінансувати видання газети в рамках виборчої кампанії Гавриша», – наголошує видання.

За словами пана  Помиткіна, він не погодився брати участь у виборчій кампанії Гавриша, оскільки не підтримує цього кандидата. Але натомість він заявляє, що його видання «Бестселер-ревю» зараз друкує біографію Гавриша та матеріали, в яких аналізується його попередня діяльність.

«Видавати газету допомагають недруги Гавриша, а поширюють в окрузі всі, хто побажає, так як грошей на організацію поширення у редакції не вистачає», – заявив Помиткін.

Сам пан Гавриш, за інформацією видання, ще 5 жовтня під час прес-конференції заявив, що на нього посилюється тиск: «До моєї людини прийшов Помиткін і попросив 60 тисяч доларів, щоб запобігти виходу газети, у якій міститиметься інформація, яка, нібито, ганьбить мене».

 Напередодні представники пана Гавриша виявили у Вовчанську машину з російськими номерами, в якій було 5 тис. екземплярів цієї газети і яку роздавали в місті. «У газеті немає ні слова правди, це чиста брехня. Коли мої помічники хотіли затримати цю машину в 300 метрах від райвідділу міліції, вони протягом двох годин намагалися викликати правоохоронців, потім прийшов капітан і сказав, що він нічого такого не бачить, далі прийшов начальник райвідділу і сказав, що це взагалі не агітація – це газета. Зрештою, мої спостерігачі писали в міліції пояснювальні, а тих людей відпустили. Ми нічого не змогли зробити», – сказав кандидат.

Фото – walland.ru

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *