Регіонал забув, як погрожував журналістам

Регіонал Олександр Васильєв заявив, що не погрожував журналістам телеканалу «КАПРІ» на своїй зустрічі з виборцями в Красногоровці, – пише «Українська правда».

Про це він сказав, представнику Комітету виборців України після зустрічі з викладачами Селідовського гірничого технікуму, повідомляє Остров з посиланням на телеканал.

Васильєв заявив, що вже багато років у політиці й з «глибокою повагою ставиться до журналістів».

«У мене абсолютно немає ніяких претензій і питань до журналістів. Я із глибокою повагою ставлюся до журналістів, але треба мати якесь… розумієте? Чого ми повинні погрожувати? Вони такі ж люди, такі ж виборці. Це не наш стиль».

«Але коли ви приїжджаєте на зустріч із виборцями, де зібралися у дворі люди – більше 150-200 осіб…І коли я перебуваю в них у середині, а перед моїм обличчям впритул ставлять камеру, то що я можу сказати… Я повинен з людьми говорити, а ви мені закрили цією камерою», – сказав він.

«Тому я сказав: «Заберіть камеру. Будь ласка, заберіть камеру звідси». І інших питань у мене немає», – додав Васильєв.

Як відомо, тоді на зустрічі Васильєв заявив: «Чуєш, забери цю камеру звідси. Коли я говорю – забирай! А то її викину он туди…Чуєш? Забирай…»

Тим часом подібну «повагу» до журналістів проявляють і інші місцеві чиновники Донецької області. Так Селідовський міський голова Віктор Ремізов заявив журналістам: «Я не депутат, можу врізати!..» Напевно він був упевнений, що камера відеооператора була виключена, відзначає телеканал.

Нагадуємо, що заборона знімати публічних осіб під час проведення публічних заходів є порушенням ст. 307 Цивільного кодексу України, в якій сказано, що відео- та фотозйомка учасників публічних заходів може проводитися без їхньої згоди. Крім того, ст. 13 ЗУ «Про вибори народних депутатів» гарантує публічність і відкритість виборчого процесу та вільний доступ журналістів до висвітлення усіх подій, пов’язаних з підготовкою та проведенням виборів.

Фото – kennysilva.net

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *