Медіакілерство на передвиборчому старті

Прямий канал узявся за Зеленського, а ZIK одразу за двох — Тимошенко та Садового.

Почалося. Майже одночасно на двох телеканалах стартував сезон передвиборчих фільмів, які мають за мету знищення (або зменшення) репутації та популярності основних кандидатів у президенти. Це явище очікуване, але все одно неприємне та неприйнятне, якби я особисто до цих «хлопчиків» (та «дівчинки») для медіабиття не ставився.

Отже, Прямий узявся за Зеленського, а ZIK одразу за двох — Тимошенко та Садового, хоча сам фільм був про львівського мера.

Молодій та зеленій політзірці, народженій за безпосередньої участі відомого олігарха, на день народження команда Прямого каналу спробувала дати прямо в лоба своїм фільмом «Зірка для Коломойського». Після широко розрекламованої на «1+1» ходою до ЦВК Ze-команди це був доволі специфічний подарунок.

А ще автори в ролі медіакілера підключили телеведучу Юлію Литвиненко, яка начебто ще зовсім недавно заявляла, що сама розглядає пропозиції щодо кандидатства у президенти. А Прямий повідомляв, що Юлія Литвиненко не працює більше на каналі. То що автори фільму мали на виході? Невже вони очікували, що показом нарізки сюжетів та фактів відвернуть від Зеленського його прихильників, які в нього тільки-но з’явилися як у політика? Ні. Цього не станеться. Ефект буде прямо протилежним. Адже пересічний громадянин подумає: якщо Ze! взялися «мочити» на провладному каналі (а саме таку славу Прямий канал здобув у народі), то й справді він чогось вартий. Недолуго та гидко водночас.

ZIK, телеканал зі львівським корінням, узявся за мера Львова та видав в ефір спецпроект «Про що мовчить Андрій Садовий?». Із набору сюжетів, схем та інтерв’ю якихось утаємничених осіб автори намагалися нав’язати глядачу думку, що за Садовим стоїть львівський олігарх Антонов (якщо раніше хтось чув про такого). А сам Андрій Іванович грає проти нинішнього Президента та в західному регіоні може відкусити в нього 10 %, а взагалі по країні ПОП може не дорахуватися 3 % завдяки активності Садового. І все це начебто на користь Тимошенко, яка через того самого Антонова впливає на львівського мера.

На цей «глибоко аналітичний» висновок у мене є тільки одне слово: тю! А от мені, наприклад, здавалося, що Садовий більше тупцюється на електоральному полі Гриценка. Навіть з’являлися підступні думки, що президентська команда зробила якусь «непристойну» пропозицію, від якої власник «Самопомочі» не зміг відмовитися. І все це спрямовано для зниження рейтингу полковника. Тобто насправді версій може бути багато, але вони не мають ставати елементом чорного піару!

Одночасна поява таких «спецпроектів» на Прямому та ZIKу зайвий раз підтверджує, що ми входимо в гарячу фазу передвиборчих війн усіх проти всіх. 24 канал, кінцевим бенефіціаром якого є той самий мер Львова, вже відмітився своїм «спецпроектом» у рамках гумористичної програми «Вєсті» про Гриценка, в якому автори намагалися каменя на камені не залишити від репутації лідера команди «чесних». Тепер під роздачу потрапив сам Садовий, причому в пікантній зв’язці з Тимошенко.

І це ще квіточки. Далі буде ще більше «викривальних» матеріалів. Причому про всіх без винятку основних претендентів на президентську булаву. Така наша дійсність. І ми, на жаль, нікуди від неї не подінемося. І це дуже сумно, якщо чесно…

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *