Порошенко назвав дату та час, коли чекатиме Зеленського на “Олімпійському”

Кандидат у президенти та чинний президент України Петро Порошенко закликав іншого кандидата Володимира Зеленського прийти на дебати на НСК “Олімпійський” 14 квітня. Про це він сказав в ефірі телеканалу “Україна” 7 квітня.

“Маємо перейти до дискусії по суті. А це можливо лише на дебатах. Пан Зеленський пропонував стадіон. Переконаний, що стадіон – не найкраще місце для проведення такої дискусії. Але якщо він його вибрав і в будь-якому іншому місці відмовляється проводити дебати – 14 квітня, на Республіканському (Олімпійському – ред.) стадіоні, де і запропонував пан Зеленський, чекаю на нього”, – заявив Порошенко.

Петро Порошенко також зазначив час зустрічі та запросив журналістів, глядачів на “дебати”.

“Думаю, 19 чи 20 година буде оптимальним часом. Запрошую глядачів, усі канали, щоб дебати було проведено у місці та в часі, як хотів пан Зеленський, і не дати йому зійти з цієї його пропозиції. Це буде безвідповідально щодо країни та виборців”, – додав він.

Нагадаємо, у день виборів, 31 березня, Порошенко назвав дебати ключовим елементом другого туру президентських виборіі, а Зеленський заявив, що готовий до дебатів. Взяти участь у дебатах обох кандидатів запросила Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ), на базі якої дебати мають відбутися за законом. У той же час користувачі соцмереж запустили флешмоб #ХочуБачитиДебати.

Вже 1 квітня радник кандидата у президенти Володимира Зеленського Руслан Рябошапка заявив на «Громадському телебаченні», що дебатувати з Петром Порошенком немає сенсу. Політтехнолог  Зеленського Дмитро Разумков заявив, що Зеленський готовий до дебатів перед другим туром президентських виборів, але спочатку потрібно дочекатися його офіційного оголошення.

3 квітня у відеозверненні на Facebook Зеленський кинув виклик Порошенку провести дебати на стадіоні у Києві за присутності «усіх телеканалів та усіх журналістів». 4 квітня вночі на сторінці у Facebook Петра Порошенка з’явилася відеовідповідь на заклик – він погодився на дебати на стадіоні.

Після цього у штабі Зеленського заявили, що лише після виконання Порошенко низки умов будуть погоджені дата і час дебатів. 4 квітня у штабі Порошенко повідомили, що він здаватиме аналізи, яких вимагав Зеленський, 5 квітня в медпункті НСК «Олімпійський». У Зеленського відповіли, що він здаватиме аналізи також 5 квітня, але в приватній клініці. У ЦВК, у свою чергу, нагадали кандидатам, що дискусії навколо дебатів можуть бути сприйняті як агітація, яка наразі заборонена.

4 квітня Зеленський опублікував нове відеозвернення – тепер до Юлії Тимошенко, з пропозицією до неї стати незалежним арбітром на дебатах на стадіоні.  Голова правління НСТУ України Зураб Аласанія після цього заявив, що дебати відбудуться тільки в студії Суспільного та з модератором Суспільного – «і крапка».

5 квітня вночі у Facebook Петра Порошенка з’явилося відео зі зверненням до Володимира Зеленського щодо дебатів.

Також 5 квітня обидва кандидати за присутності журналістів здали аналізи на психотропні речовини та алкоголь. У штабі Порошенка вважають, що Зеленський не здав аналізи так, як це передбачено медичним протоколом. А сам Зеленський оприлюднив результати аналізу, датовані 2 квітня замість 5 квітня. Медичний центр Eurolab заявив, що помилково вказав невірну дату реєстрації аналізів.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *