«Це не агітація». Як Зеленський виступає на концертах

Володимир Зеленський на своїх концертах тепер не грає політичних персонажів, не робить пародій. Чи то юристи йому це порадили, чи то іміджмейкери. Нині його персонаж — свій у дошку чолов’яга.

Нещодавно ми писали про контентну складову виборчої кампанії Володимира Зеленського: численні повтори бібліотечного контенту в ефірі телеканалу «1+1», відео в соцмережах, прокат повнометражного фільму, зйомки серіалу. Але ця картина була б неповною без спостереження за його гастрольною діяльністю.

13 березня в Києві в палаці «Україна» відбулася прем’єра чергового шоу «Вечерний квартал». До 1 квітня включно «Квартал 95» проведе ще 11 «Вечерних кварталов» у Києві, Кременчуці, Харкові, Северодонецьку, Сумах, Дніпрі, Маріуполі, Запоріжжі, Броварах та Одесі (тобто в регіонах, де в Зеленського найбільше потенційних виборців). І, звісно ж, запис концерту покажуть на «1+1».

Я ж відвідала прем’єру, щоб розповісти вам про свої враження по гарячих слідах і в поточному історичному моменті: коли Зеленський є фаворитом перегонів, скандал із «Укроборонпромом» боляче вдарив по Порошенку, а результат виборів усе ще може бути яким завгодно. Не має терпіння дочекатися результату тільки Ігор Коломойський, який уже подав до Господарського суду Києва заяву про визнання недійсним договору купівлі державою акцій «Приватбанку» у грудні 2016 року та залучив до команди Зеленського екс-міністра фінансів Олександра Данилюка, який іще рік тому з ентузіазмом розповідав про доведення банку до банкрутства колишніми власниками.

«У нас сьогодні просто концерт, жодної агітації. Такого світ іще не бачив: ви ж заплатили за це гроші», — пожартував на початку Зеленський.

Шоу традиційно складається із суміші політичних, побутових та музичних номерів. Різниця в тому, що сам Зеленський тепер не грає політичних персонажів, не робить пародій. Чи то юристи йому це порадили, чи то іміджмейкери. Нині його персонаж — свій у дошку чолов’яга. Хотілося б сказати, що він грає самого себе, але навряд чи дядько в норковій шапці-обманці, який не може оговтатися після виступу Maruv, — це справжній Зеленський.

Так, Maruv у скетчі з численними жартами про «Євробачення» була однією з учасниць концерту: «Така чудернацька назва у шампанського — “Крим”. Не скажете, чий він?». Перша половина шоу з музичними номерами Джамали, Tayanna і Maruv взагалі викликала дежавю: наче я досі сиджу в ПК «КПІ» й дивлюся нацвідбір «Євробачення». Але потім вийшли Артем Пивоваров (про якого таблоїди нещодавно якось непевно писали, що він наче зробив тату за Зе) та Ірина Білик, і дежавю трохи розвіялося.

У політично-гумористичних номерах кварталівці пройшлися по основних політичних опонентах: згадали про рейтинг Тимошенко, що знижується; підсвітили Ахметова за спиною Ляшка; традиційно зіграли персонажів «тупуватий Кличко» та «Парубій із дефектами дикції». Найбільше дісталося, звичайно ж, Петрові Порошенку. «Петро Олексійович їздить по країні, возить із собою цю штуку». — «Томос?» — «Ні, штуку гривень».

Не пошкодували часу на довгий номер про «Кривий» — «телеканал для людей, які вірять у правдиві фотоколажі». У номері багато разів повторили, що канал незаслужено критикує Зеленського, в тому числі за зв’язок із Коломойським, а також не менше разів підкреслили, що мовник за будь-яку ціну просуває Порошенка. Глядачі в залі під час цього номера помітно втратили веселість та ентузіазм. Навіть не знаю, яку мораль із цього вивести: чи то сказати про те, що натягнутість як пропаганди, так і контрпропаганди завжди відчувається. Чи то засумніватися, що пересічні українці глибоко вникають у всі перипетії медійних війн.

Після «Кривого» глядачі сумували ще протягом кількох наступних номерів. Розвіяв їхній смуток тільки Дмитро Гордон, який зіграв на сцені Дмитра Гордона, що дає інтерв’ю Дмитру Гордону у виконанні Євгена Кошового. Наостанок номера Гордон і Кошовий так тепло обнялися, що остаточно стало ясно, хто улюблений журналіст у штабі Зеленського. Настільки улюблений, що йому пробачають навіть агітацію за Смешка. Не будь як Ганапольський, будь як Гордон.

«Ну що, не було агітації? Ви ж розумні і самі знаєте, за кого потрібно голосувати 31 березня», — пожартував у заключній промові Володимир Зеленський.

А ще під час концерту кварталівці розказали, що кілька днів тому завершили зйомки серіалу «Слуга народу — 3» і глядачі його побачать, якщо йому дадуть прокатне посвідчення. Про прокатне посвідчення взагалі цікаво: бажання штабу Порошенка не пустити цей контент на телебачення напередодні голосування зрозуміле, але ж і голова Держкіно Пилип Іллєнко навряд чи забув, яку війну нещодавно вів проти нього «1+1». Тож інтрига наростає.

Фото: Галина Петренко

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *