Вибори-2014: як ЗМІ заробити гроші, не порушуючи професійних стандартів

Порушуючи професійні стандарти, розміщуючи джинсу, ЗМІ розплачуються найдорожчим, що мають,- власною репутацією​ та довірою своєї аудиторії, нагадує у своїй лекції “Журналістика і вибори” директор миколаївського Коледжу преси і ТБ Гліб Головченко.

У своїй лекції Гліб Головченко наголошує на важливості дотримання журналістських стандартів для успішного медіабізнесу.​ З​аробивши на публікаціях джинси під час виборів, видання втратить набагато більше після них​, застерігає ​директор миколаївського Коледжу преси і ТБ Гліб Головченко.

Політики створили умови, за яких вони платять гроші​ за інформаційні послуги з боку медіа​. «З цього моменту​, коли журналісти розповідають про політиків так, як потрібно останнім,​ ​вони​ порушу​ють​ всі професійні норми і стандарти. Політики таким чином нищать наш медіабізнес, а також нашу молоду і не дуже молоду журналістику.​ ​Вони беруть під контроль свідомість людей, стверджуючи, що це не вони обманули суспільство, а ЗМІ. І нас втягують у протистояння між суспільством і політиком», – наголошує ​пан ​Головченко​.

Свою лекцію “Журналістика і вибори” він прочитав для учасників семінару “Цифрова журналістика, інформаційна безпека та висвітлення виборів”​, організованого ГО “Телекритика” за підтримки Посольства Швеції в Україні.

Відеотека

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *