Анатолій Гриценко: Центральні канали, крім контрольованих Порошенком — Медведчуком, почали відкривати для мене доступ

«Детектор медіа» до президентських виборів планує взяти серію інтерв’ю з кандидатами у президенти, яким ми хочемо поставити подібні запитання. Услід за Андрієм Садовим на наші питання письмово відповів Анатолій Гриценко.

11 січня партія «Громадянська позиція» на своєму з’їзді вирішила висунути Анатолія Гриценка кандидатом на виборах Президента України. Його висунення у президенти підтримали партії «Хвиля» Віктора Чумака, «Альтернатива» Єгора Фірсова, Європейська партія Миколи Катеринчука, громадський рух «Рідна країна» Миколи Томенка. 15 січня Центральна виборча комісія зареєструвала пана Гриценка кандидатом у президенти.

Анатолій Гриценко каже, що основою його виборчої програми є конструктив. «Наша технологія — донести до людей розуміння їхніх проблем і переконати у спроможності нашої команди ці проблеми вирішити», — пояснює він.

За словами кандидата, головна «фішка» його рекламної кампанії — бути щирими та правдивими. Його прес-службою керує Христина Бондаренко, а системно за креативно-медійний напрям відповідає Микола Томенко. Власні акаунти в соцмережах Анатолій Гриценко веде самостійно.

На питання про те, чи доводиться учасникам виборчої кампанії платити за розміщення в медіа поза рекламними площинами, він каже, що зорієнтував роботу штабу на чітке дотримання закону.

Анатолій Гриценко підтримує ідею заборони політичної реклами. «Це відсіче фейкові партії, змусить іти до людей і працювати напряму», — пояснює він. Також кандидат бачить потребу суспільства у справжньому, не контрольованому владою суспільному мовленні та прозорості й розкритті власності ЗМІ до кінцевого бенефіціара.

— Анатолію, назвіть три причини, чому громадяни України повинні проголосувати саме за вас?

— Перше: я не продаюся. Служитиму лише людям — і більше нікому.

Друге: я тримаю слово. Все, що було обіцяно, буде зроблено. Люди житимуть у безпеці, порядку і добробуті.

Третє: я маю команду чесних професіоналів, здатних провести ефективні реформи, швидко і рішуче.

— Яка у вас команда, скільки в ній членів, хоча би приблизно? Кого ви бачите головою Адміністрації Президента у разі виграшу? Хто з політтехнологів зараз працює з вами, чи є серед них іноземці?

— Моє висування кандидатом у президенти підтримали наша партія «Громадянська позиція», «Альтернатива» (Єгор Фірсов), партія «Хвиля» (Віктор Чумак), партія «Рідна країна» (Микола Томенко), Європейська партія України (Микола Катеринчук), громадські організації — це десятки тисяч людей. На посаду голови АП маю трьох кандидатів, ще не визначився. Функцію технолога у штабі виконує Денис Каплунов, системно за сектор стратегії та комунікації відповідає Микола Томенко.

— Хто фінансує вашу президентську кампанію?

— Партійці вказаних вище партій, підприємці, прихильники, всі прізвища фіксуються в момент переказу коштів із паспортами і звітуються в ЦВК та НАЗК.

— Як ви збираєтеся вирішувати проблеми Донбасу і Криму? Конкретні механізми та інструменти?

— Повернення окупованих територій буде здійснено на гідних для України умовах, без жодних «особливих статусів». Спільно із зарубіжними партнерами (Європа і США) з використанням політичних, дипломатичних, санкційних, воєнних та інших необхідних для цього інструментів.

— Яким чином ви ламатимете олігархічні монополії в економіці?

— Через Антимонопольний комітет України.

— Як ви охарактеризуєте зараз роль медіа щодо вашої кампанії? Чи є прямі відмови від ефірів, з якої причини — якщо так? Які телеканали (інші медіа) вас підтримують? А які ігнорують вас як кандидата у президенти?

— Роль медіа на виборах є визначальною, особливо в зимовий період. На регіональному рівні 90 % каналів доступні. Центральні канали, крім контрольованих Порошенком — Медведчуком, потроху почали відкривати доступ, після більш ніж чотирирічного закритого для мене доступу.

— Якою буде роль медіа в цій президентській кампанії взагалі? На що, по-вашому, вони вплинуть? Можете коротко розказати про «карту» підтримки тими чи іншими медіа, перш за все телеканалами — кандидатів у президенти? Хто кого просуває та, навпаки, «мочить»?

— Це питання краще адресувати медійним аналітикам.

— Якою буде головна технологія влади в цій кампанії? А ваша? Ваших конкурентів — які теж опозиційні до влади?

— Наша технологія — донести до людей розуміння їхніх проблем і переконати у спроможності нашої команди ці проблеми вирішити. Витрачати час на критику інших кандидатів ми не будемо, про їхні технології краще їх і запитайте.

— Соцопитування показують втому громадян від великої кількості негативу в інформаційному просторі. Чи будете ви використовувати у своїй кампанії не лише критику, але й конструктивні меседжі?

— Конструктив якраз і є основою моєї виборчої програми.

— Чи доводиться учасникам виборчої кампанії платити за розміщення матеріалів про себе в медіа поза рекламними площинами? Якщо так, то як це відбувається? І як це можна змінити в майбутньому?

— Роботу штабу я зорієнтував на чітке дотримання закону, питання неактуальне.

— Хто очолює вашу прес-службу? Скільки в ній працівників? Що є головним завданням тих, хто забезпечує медійний супровід вашої кампанії?

— Прес-службою керує Христина Бондаренко. А системно за креативно-медійний напрям відповідає Микола Томенко.

У прес-службі працює менше десяти людей. На основі озвучених мною тез і програмних позицій вони готують і поширюють у ЗМІ інформаційні матеріали, крім того — організовують зустрічі з пресою, координують роботу прес-служб регіональних штабів.

— Хто веде ваші акаунти в соцмережах? У яких?

— Я сам веду. Я справжній.

— Чи розроблені штабом якісь новації в рекламній компанії в медіа? В чому полягає її головна фішка?

— Головна «фішка» — бути щирими та правдивими.

— Чи підтримуєте ви ідею заборони політичної реклами взагалі або принаймні на телебаченні? Чому?

— Підтримую. Це відсіче фейкові партії, змусить іти до людей і працювати напряму.

— Які медійні реформи ви підтримуєте: суспільного мовлення; реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ; фінансову прозорість медіавласності?

— Суспільне мовлення, справжнє і неконтрольоване владою, — вкрай потрібне. Фінансова прозорість і розкриття власності ЗМІ до кінцевого бенефіціара так само.

Фото: Facebook Анатолія Гриценка

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *