Навіщо експерти Зеленському, всі розуміють?

Прогресивні і авторитетні експерти, що ходять до Зеленського вчити його уму-розуму в різних сферах і галузях державотворення (а потім Зеленський показує цей процес навчання в своїх рекламних багатохвилинних роликах), думають, що вони таким чином зорієнтовують кандидата у правильних напрямках щодо проведення реформ в Україні, якщо раптом кандидат стане президентом.

Але як це сприймаю я як виборець:

1. Коли я бачу поважних експертів поруч з Зеленським, які з щирістю і вірою в очах розповідають банальні ази реформ в тій чи іншій сфері, я собі думаю, а може і не такий вже постсовок в душі цей Зеленський, який застряг в розвитку в єдиноруському культурному просторі, і «некухарка» він, яка раптом прийшла в політику. Адже якщо такі авторитетні люди повірили, що їхні лекції йому допоможуть навчити його за два місяці державотворчій справі, може є в нього шанс стати ефективним державотворцем?

Тобто експерти мають розуміти, що їхній авторитет і відео поруч з ЗЕ може вплинути на загальну думку виборців про ЗЕ.

2. А якщо він таки «кухарка», то ці експерти тільки доводять тезу, що і кухарку можна навчити керувати державою. І дивно, що ці прогресивні експерти раптом стали послідовниками Ленінських заповідей. А якщо вони все-таки прогресивні і не вірять в цю заповідь, то значить їхня присутність знову ж таки доводить, що Зе – не кухарка, а цілком придатний президент? Тобто знову ж таки впливають на думку дезорієнтованого виборця.

3. Звісно, що вчитися ЗЕ якось треба. Але що йому заважає це робити без камер і без трансляцій цієї науки на ТБ?
Я не вірю, що ці експерти не в курсі, що потім їх покажуть по телевізору і онлайн в рамках передвиборчого серіалу ЗЕ. Фактично в його рекламі.

Тоді в мене великі питання до прогресивності самих експертів, які добре розуміють, що головна фішка рейтингу ЗЕ в його доступі до найрейтинговішого телеканалу. І коли його жарти щодня там транслюють у період передвиборчої кампанії – це не є зовсім чесна президентська боротьба. Але експерти своєю участі в цих телероликах фактично легалізовують такий манупулятивний метод введення кампанії.

І повторюся, «легалізовують» в очах виборця актора і продюсера як державотворця, а шоу перетворюють в державотворчість..

Висновок: Тому коли потім ці експерти кажуть, що вони не підтримують ЗЕ, а просто роблять свою просвітницьку справу, незалежно від прізвища кандидата, я як виборець мушу сказати – або ви лукавите, або не відчуваєте банального: як впливаєте своєю участю в таких роликах на народні вподобання.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *