Штабам Зеленського і Порошенка не вдалось домовитись щодо трансляції дебатів з НСК «Олімпійський» – Зураб Аласанія

«…штабам не вдалось домовитись, чи віддавати одну трансляцію всім каналам, чи кожен штаб веде свою зйомку і віддає своїм каналам», – розповів голова правління ПАТ «НСТУ» Зураб Аласанія про результати переговорів представників кандидатів у президенти у Міністерстві внутрішніх справ. Про це він написав у Facebook.

За його словами, зі штабу Порошенка участь у переговорах брали Віталій Ковальчук, Герасимов, Семенов, зі штабу Зеленського – Богдан, Шефір, Тимошенко. 18 квітня представників штабів чекає ЦВК.

Аласанія повідомив, що сцен буде дві, телесигналів також буде два.

«Телетрансляцій, схоже, теж буде дві.  Це ще нічого, концертів взагалі планувалось чотири: два до, два після (в кожного кандидата свої)», – додав він.

Голова правління НСТУ написав, що штаби кандидатів домовились, що «трибуни ділять не вздовж, а поперек, символіку партій не використовують, артистів з піснями запускають по черзі, квитки ділять навпіл і розповсюджують кожен свої, час початку концертів -16:00, час початку «дебатів» – 19:00».

За словами Аласанії, штаби не домовились, скільки питань ставитимуть один одному кандидати (по три чи по чотири), хто буде ведучим(и). скільки буде ПТС (одна чи дві).

Також штабам не вдалось домовитись, чи віддавати одну трансляцію всім каналам, чи кожен штаб веде свою зйомку і віддає своїм каналам.

«Перемовини про недомовлене продовжать в телефонному режимі Семенов та Тимошенко», – написав Аласанія.

Голова правління НСТУ підтвердив, що обидва кандидати приїдуть на НСК та проведуть «заплановане дійство» на НСК 19-го квітня між 19:00 та 20:00.

При цьому Аласанія написав, що цей захід не є дебатами, і що Суспільне не братиме участі у його організації.

«Суспільне продовжує дотримуватись закону і здорового глузду: змістовні дебати мають відбутись в студії НСТУ 19-го квітня в часовому проміжку від 20:00 до 21:00 (якщо інше не буде вирішено Центральною виборчою комісією)», – підкреслив він.

Нагадаємо, що пізніше вночі вже 17 квітня Володимир Зеленський розповів, що на НСК «Олімпійський» вже монтується сцена, а також про початок розповсюдження безкоштовних квитків на дебати. 15 квітня з’явилося повідомлення, що представники кандидата у президенти Володимира Зеленського на Кіровоградщині організовують безкоштовну поїздку до Києва на концерт, що відбудеться на НСК «Олімпійський» перед запланованими дебатами між кандидатами у президенти 19 квітня.

16 квітня команди кандидатів у президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського уклали тристоронню угоду з НСК «Олімпійський».

15 квітня кандидат на посаду президента та чинний президент Петро Порошенко запропонував своєму опоненту Володимиру Зеленському провести дебати 19 квітня на НСК «Олімпійський» з 16.00 до 18.00. У штабі Володимира Зеленського не підтримали провести дебати в робочий час.

14 квітня кандидат у президенти Володимир Зеленський не прийшов на дебати на НСК «Олімпійський», як і заявляв.

11 квітня кандидати на пост президента Петро Порошенко та Володимир Зеленський в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» поговорили телефоном. Петро Порошенко закликав Зеленського прийти на НСК  «Олімпійський» на дебати 14 квітня, а 19 квітня прийти на дебати в студію Суспільного. Зеленський сказав, що чекатиме Порошенка на «Олімпійському» 19 квітня.

А 12 квітня Володимир Зеленський прокоментував розмову з Петром Порошенком, яка відбулася в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1». «Мені здається, що я був відвертим, чесним, таким, як я є. Ми домовилися, що в нас будуть дебати 19 квітня на НСК “Олімпійський”», – сказав Зеленський.

9 квітня голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Тетяна Сліпачук та голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураб Аласанія заявили, що Національна суспільна телерадіокомпанія України проведе офіційні дебати у студії Суспільного мовника між кандидатами на пост президента України перед днем тиші 19 квітня о 20.00. У ЦВК вважають, що кандидати на пост президента мають виконувати закон.

«Детектор медіа» збирає основні події, які відбуваються навколо дебатів між кандидатами Порошенком та Зеленським.

Фото: Facebook Зураба Аласанії

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *