Що й де дивитись та слухати в день виборів

«Детектор медіа» підготував огляд спецпроектів телеканалів до дня чергових виборів Президента України 31 березня.

«UA:Перший»

Суспільний мовник покаже спецпроект «Зворотний відлік. Ніч виборів», що розпочнеться о 19:30 і триватиме до опівночі.

Це – спільний проект Національної телерадіокомпанії України, «Радіо Свобода» та «Голосу Америки». Протягом п’яти з половиною годин на глядачів чекають прямі включення з усіх куточків України, де з місця подій про найважливіше розповідатимуть журналісти регіональних філій Суспільного. Також з виборчих дільниць у Європі наживо мовитимуть власні кореспонденти «Радіо Свобода», а як голосують українці в США, наживо розкажуть журналісти «Голосу Америки». Також протягом цього часу виходитимуть спецвипуски новин на Суспільному та прямі трансляції оголошення результатів екзит-полів.

Ведучі спецпроекту – Мирослава Барчук і Павло Казарін – зберуть у студії політичного ток-шоу «Зворотний відлік» політичних експертів, журналістів, соціологів та представників штабів кандидатів, щоб поговорити про перебіг президентських виборів, ситуацію на виборчих дільницях та оперативні новини. Також на глядачів чекають включення з київської студії «Радіо Свобода», де працюватимуть ведучі Олена Ремовська та Левко Стек разом з експертом і політичним оглядачем Віталієм Портніковим.

Спецпроект ітиме в ефірі всіх телеканалів Суспільного («UA: Перший», «UA: Культура», 24 регіональних телеканали), а також на онлайн-платформі «Зворотний відлік» і на сторінках Суспільного в соцмережах.

«Україна»

Телеканал «Україна» збільшує кількість випусків новин і готує вечірній телемарафон.

З 9:00 до 19:00 програма новин «Сьогодні. Україна обирає» виходитиме в ефір кожні дві години. Редакція «Сьогодні» готує спеціальні репортажі та прямі включення у регіонах України та з країн, де є велике українське представництво.

«Підготовчий етап був досить важким, оскільки ми плануємо не просто робити прямі включення, а розгорнемо повноцінні студії у різних куточках Землі, де проживає українська діаспора. Наші знімальні групи розлетяться Європою, перетнуть океан і облаштують студії в Австралії, Бельгії, Франції, США та Канаді. Перші включення очікуватимуть на глядачів уже 27 березня із Брюсселя, 28-го – із Сіднея, 30-го – із Торонто й Канберри», – розповів директор Дирекції інформаційного мовлення, головний редактор каналу «Україна» Юрій Сугак.

О 20:00 на «Україні» розпочнеться ток-шоу «Головна тема. Вибір». У чотиригодинному марафоні, що триватиме до опівночі, заплановано низку прямих включень зі штабів кандидатів у президенти, зокрема Петра Порошенка, Юлії Тимошенко, Володимира Зеленського, Олександра Вілкула, Олега Ляшка, та безпосередньо з Центральної виборчої комісії.

«1+1»

«Телевізійна служба новин» цього дня проведе семигодинний марафон, що складатиметься з кількох випусків ТСН (о 12:00 і 15:00 з Марічкою Падалко, о 18:00 з Юлією Бориско), двогодинного спецвипуску «Вибір країни» (о 19:30) і тригодинного випуску ТСН о 23:30. Але пік-прайм недільного ефіру о 21:30 «1+1» залишає для вокального шоу «Голос країни».

У спецвипуску «Вибір країни» ведуча Лідія Таран з виїзного майданчика біля ЦВК розповість про явку на виборах-2019, а ведуча Алла Мазур оголосить перші результати екзит-полів зі студії на Майдані Незалежності (у тому числі ТСН замовила проведення власного екзит-полу). Ведуча Наталія Мосейчук презентує актуальну аналітику та розкаже про хід передвиборчої кампанії з ще однієї локації просто неба.

У прес-службі каналу анонсували, що протягом дня команда ТСН розповідатиме про ситуацію на виборчих дільницях, порушеннях під час голосування, чергуватиме у штабах кандидатів президентів та покаже їх реакцію на поточні результати. Кореспонденти ТСН працюватимуть у всіх регіонах України, а також закордоном – у Вашингтоні, Берліні та Брюсселі.

ICTV

Спеціальні випуски інформаційної програми «Факти» виходитимуть о 8:45, 12:45, 15:45 та годинний випуск о 20:00. У них будуть прямі включення з регіональних виборчих дільниць та з Центральної виборчої комісії. З 18:45 до 20:00 на ICTV ітиме підсумковий інформаційно-аналітичний тижневик «Факти тижня. 100 хвилин з Оксаною Соколовою».

О 20:00 на ICTV оголосять результати «Національного екзит-полу 2019», інформаційним партнером якого виступив медіахолдинг StarLightMedia, до складу якого входить ICTV. Дослідження проводять спільно Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, Київський міжнародний інститут соціології та Український центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

З 21:08 у телепрограмі ICTV – художні фільми.

СТБ

Телеканал СТБ, який традиційно не має інформаційного контенту у вихідні дні, готує до дня виборів годинний спецвипуск програми «Вікна-новини», що вийде о 21:00. його вестимуть Тетяна Висоцька та Ольга Кучер.

У програмі озвучать результати екзит-полів та реакцію на них лідерів президентських перегонів, обіцяють прямий зв’язок з виборчими штабами та «найгарячіші дані з ЦВК, як голосували українці та чи розуміють, кого і з якими повноваженнями обирають на цих виборах».

«Інтер»

На «Інтері» у режим телемарафону перейде вечірня інформаційна програма «Подробиці». Випуск «Подробиці. Вибори 2019» триватиме з 20:00 до опівночі, але деталей про її зміст у прес-службі каналу «Інтер» і в редакції «Національних інформаційних систем» «Детектору медіа» не повідомили.

«112 Україна»

Телеканал «112 Україна» готує марафон «Хто?», що стартує о 17:00. Його вестимуть Анна Степанець, Володимир Полуєв, Тетяна Іванська та Еліна Бекетова.

Разом із ними, крім експертів і політиків, у студії буде юрист, який у режимі реального часу коментуватиме можливі порушення на виборчих дільницях, а також даватиме поради, як уникнути обмеження прав виборців. Повідомлення про можливі порушення на виборчих дільницях будуть передаватися в студію через соціальні мережі, телефонні дзвінки та електронну пошту, інформує прес-служба каналу.

В ефірі марафону будуть включення кореспондентів з виборчих дільниць у різних куточках України та за її межами, а також зі штабів деяких кандидатів у президенти країни.

Під час марафону глядачам оголосять результати екзит-полу, який на замовлення телеканалів «112 Україна» і NewsOne (обидва належать Тарасові Козаку – соратнику Віктора Медведчука) проведуть австрійський Інститут соціальних досліджень і консалтингу SORA спільно з українськими Центром «Соціальний моніторинг» та Українським інститутом соціальних досліджень ім. О. Яременка.

Прямий канал

Прямий канал розпочинає свій телемарафон «Вибори 2019» о 7:00.

Журналісти Прямого працюватимуть у штабах кандидатів, у ЦВК, на виборчих дільницях в Україні й за кордоном, у тому числі на дільницях, де голосуватимуть топові політики України.

Під час марафону канал подаватиме коментарі експертів, результати екзит-полів та результати підрахунку голосів.

NewsOne

Родич каналу «112 Україна» NewsOne (обидва належать Тарасові Козаку – соратнику Віктора Медведчука) теж запускає марафон «Вибори-2019».

Телеканал протягом усього дня голосування висвітлюватиме президентські вибори. А о 19:45 вийде спецпроект – політичне шоу «Вибір-2019» з Василем Головановим. Тут же оголосять результати екзит-полу, проведеного на замовлення NewsOne і «112 Україна».

Наступного дня після виборів, у понеділок, о 19:00, буде прямий ефір спеціального випуску ток-шоу «Епіцентр української політики. Правильний/неправильний вибір» з В’ячеславом Піховшеком та Діаною Панченко.

ZIK

На каналі ZIK о 10:00 вийде інформаційна програма «Перші про головне», де повідомлять перші події перебігу голосування.

О 19:00 розпочнеться телемарафон «День виборів 2019», що триватиме до 3:00. Ведучі марафону – Павло Кругляковський, Лейла Мамедова, Богдан Машай і Вікторія Попович.

Протягом телемарафону в студії ZIKу працюватиме одразу два майданчики. На одному виступатимуть запрошені гості, інший – висвітлюватиме дані екзитполів.

Окрім цього, під час ефіру прямі ввімкнення журналісти ZIKу робитимуть з прифронтових регіонів і штабів кандидатів. А також стежитимуть за перебігом голосування на великих виборчих точках – в Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові.

«Еспресо»

Телеканал з 8:45 розпочинає безперервний марафон «Дізнавайся першим з “Еспресо”», який завершиться увечері 1 квітня.

Під час виборчого марафону будуть прямі включення з Центральної виборчої комісії, штабів лідерів перегонів, а також коментарі та експертні думки гостей ефіру. Також будуть прямі включення зі закордонних виборчих дільниць. «Еспресо» як інформаційний партнер «Національного екзит-полу 2019» озвучить в ефірі його результати.

У марафоні «Дізнавайся першим з “Еспресо”» за подіями стежитимуть ведучі інформаційних блоків Василь Зима, Мирослава Барчук, Єгор Чечеринда, Сергій Руденко, Антін Борковський, Христина Яцків, Назар Довгий, Анна Валевська, Ольга Лень та інші. Під час другої частини телемарафону, з 12:00 1 квітня приєднаються журналісти «Радіо Свобода». Підсумки марафону, оцінки попередніх результатів першого туру о 22:00 1 квітня підбиватиме Віталій Портніков.

24 канал

На телеканалі Андрія Садового о 18:00 розпочнеться великий виборчий марафон, що триватиме півтори доби.

«Уже із 7-ї ранку журналісти телеканалу чергуватимуть на виборчих дільницях по всій країні, у штабах кандидатів та ЦВК, аби оперативно розповідати, як голосує країна. О 18:00 телеканал розпочинає великий виборчий марафон, який триватиме півтори доби», – анонсують на каналі.

Вестимуть марафон Артем Овдієнко, Дарія Кудімова, Леся Вакулюк, Ілона Довгань, Тетяна Кругова та Кароліна Король. Разом з експертами, політиками та кандидатами в президенти вони будуть у прямому ефірі стежити за ходом голосування та обговорювати результати народного волевиявлення.

О 20:00 канал оголосить результати «Національного екзит-полу». У прямому ефірі в студії їх прокоментує Олексій Гарань – науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи».

А в ніч після виборів 24 канал покаже кадри з життя політиків, які претендують на президентську посаду. «Ми покажемо і розкажемо, якими знають і пам’ятають кандидатів у їхніх рідних містах», – повідомляють на каналі.

5 канал

Інформаційний канал, що належить Петрові Порошенку, готує цілодобовий телемарафон.

З 8:00 – тематичні й аналітичні сюжети, повідомлення щодо виборчого процесу у щогодинних випусках новин із включеннями з дільниць голосування.

З 15:00 у денних та вечірніх розмовних студіях ведучі разом з гостями – представниками штабів кандидатів, громадськими активістами й політологами – проаналізують перебіг подій на виборах, програми кандидатів, а також спробують спрогнозувати результати голосування. Представники ЦВК надаватимуть оперативну інформацію про явку в день виборів та про ситуацію на дільницях.

О 19:45 в ефірі 5-го каналу буде трансляція прес-конференції «Національний екзит-пол 2019».

«Наш»/«Максі-TV»

Телеканал «Наш», що транслюється на базі каналу «Максі-TV», готує марафон «Наш президент». Він розпочнеться о 7:00 і триватиме 42 години.

«Під час марафону в прямому ефірі, безперервно впродовж 42 годин, глядачі зможуть спостерігати за ходом виборів: дізнаватися в режимі онлайн останні дані ЦВК, стежити за ходом голосування в прямому ефірі, як зі студії, так і безпосередньо з виборчих дільниць різних міст, звідки включатимуться наші власні кореспонденти», – анонсує прес-служба каналу.

«Українське радіо»

Суспільне інформаційно-розмовне «Українське радіо» готує спецпроект «Сьогодні. Вибори». Почути його можна буде з 19:55 протягом п’яти годин.

Під час спецпроекту заплановані прямі включення з Центральної виборчої комісії, кількох штабів кандидатів у президенти, з регіонів, що охоплюють всю країну, а також у студію будуть запрошені фахівці у сферах політології, соціології та медіа.

«Найбільша інтрига, звісно ж, у виборчій кампанії розгортається о 20-й годині 31 березня, після того як закриваються всі виборчі дільниці на території України, — будуть оголошені результати екзит-полів. Цей період між опитуванням виборців і офіційними результатами ЦВК традиційно найбільш хвилюючий і збирає найбільшу кількість аудиторії. Нашим слухачам буде цікаво стежити за подіями в реальному часі, і ми надамо їм таку можливість. Ми зберемо максимум інформації з різних джерел», – повідомив продюсер «UA: Українське радіо» Юрій Табаченко.

«Радіо НВ»

Ще одна загальнонаціональна інформаційно-розмовна радіостанція «Радіо НВ» готує виборчий марафон з 19:00. Його вестимуть Валерій Калниш і Дмитро Тузов.

З 19:00 до 20:00 повідомлятимуть, як голосували регіони і як проходить голосування за кордоном (включення журналістів, представників територіальних дільниць). З 20:00 до 21:00 планується трансляція та обговорення із соціологами результатів екзит-полу.

З 21:00 до 23:00 студію «Радіо НВ» відвідають кандидати в президенти, а також відбуватимуться включення кореспондентів зі штабів кандидатів. З 23:00 до 24:00 у студії чекають представників першої трійки кандидатів.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *