Керівник компанії, яка організувала опитування Зеленського, балотувався від «Демсокири» в Броварах

Керівник компанії «Зе медіа», яка організувала опитування президента Володимира Зеленського, Володимир Татаренко був кандидатом в депутати Броварської міськради Київської області від партії «Демократична сокира». Про це партія повідомила 26 жовтня 2020 року в Facebook.

Раніше політсила називала опитування президента «злочинним» і закликала не брати в ньому участь.

У «Демсокирі» кажуть, що пан Татаренко не повідомив керівництву партії, що його компанії замовили провести це опитування.

«Кандидат уклав цю угоду вже після свого висування від “Демократичної сокири” і не повідомив своє керівництво про укладання договору із партією “Слуга народу”, чим порушив всі моральні принципи нашої партії і підставив під загрозу всі наші дії протягом останнього року і найголовніше – нашу репутацію», – йдеться в повідомленні.

«Демократична сокира» розпустила та ліквідувала свій осередок у Броварах, а також відсторонила від посад керівництво осередку, що «дозволило цьому кандидату балотуватися». Усі сторінки партії в соцмережах теж заблокували.

Як писав ДМ, 26 жовтня лідер партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко повідомив, що опитування президента проводила компанія «Зе Медіа», керівником якої є Володимир Татаренко. Основним видом діяльності компанії є «виробництво кіно- та відеофільмів, телевізійних програм», водночас вона може проводити й опитування («дослідження кон’юнктури ринку та виявлення громадської думки»). Фінансуватиме опитування партія «Слуга народу» за спонсорський кошт.

Нагадаємо, 13 жовтня Володимир Зеленський анонсував всеукраїнське опитування 25 жовтня. Правових наслідків воно не матиме. Детальніше читайте тут. На ідею неоднозначно відреагували правники і соціологи: Комітет виборців України вважає, що опитування суперечить Виборчому кодексу; Коаліція громадських організацій РПР закликала президента відмовитися від проведення опитування.

Українців питали про покарання за корупцію, про вільну економічну зону на Донбасі, про скорочення кількості народних депутатів, про легалізацію канабісу в медичних цілях, про Будапештський меморандум.

Координатором президентського опитування став музичний редактор «Кварталу» Артем Гагарін. Нагадаємо, у Хмельницкому блогер зафільмував, як кілька разів пройшов опитування на одній із дільниць. За його словами, волонтер навіть заохочував його до цього, щоб «зробити статистику».

Голова правління громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська заявила, що опитування проводили біля 55% виборчих дільниць. За її словами, результатам опитування не можна довіряти. За даними «Рейтингу», думки опитаних і тих, хто не проігнорував опитування, – здебільшого тотожні. Як респонденти відповіли на п’ять запитань читайте тут. Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко також озвучив результати підрахунку 80% відповідей на опитування президента.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко 25 жовтня повідомив, що правоохоронці перевірять інформацію про роботу неповнолітніх під час опитування. Координатор проєкту «5 питань від президента» Артем Гагарін пообіцяв, що на батьків, діти яких проводили опитування, будуть складені адмінпротоколи.

Фото: «Демократична сокира»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *