Євгенія Кравчук повідомила, коли можуть оприлюднити результати опитування Зеленського (ДОПОВНЕНО)

На її думку, подібні опитування варто проводити постійно.

Заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук повідомила, що результати опитування, ініційованого президентом Володимиром Зеленським, можуть оприлюднити ввечері 26 жовтня. Про це вона сказала в ефірі каналу «Україна 24».

«Я думаю, що ми зробимо певні висновки щодо організації процесу. Те, що ми бачили, наприклад, представник “Опори” голосував кілька разів, це, звичайно, винятки, які потрапляють у медіа, але більшість голосували по одному разу й порушень не було. Крім того, є екзит-пол, який і був для того, щоб результати можна було перевірити офіційними результатами. Тому я думаю, що офіційні результати, які, напевно, будуть сьогодні оприлюднені, ближче до вечора, повинні співпасти з результатами екзит-полу в межах похибки 2-3%», — сказала вона.

Вона вважає, що подібні опитування варто проводити постійно, зокрема – через додаток «Дія». Результати цих опитувань не матимуть юридичних наслідків.

ДОПОВНЕНО: Керівниця департаменту інформаційної політики Офісу президента Ірина Побєдоносцева повідомила «Детектору медіа», що лідер партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко проведе брифінг о 14:00, на якому може оголосити попередні результати опитування.

«Детектор медіа» звернувся по коментар до координатора проєкту «5 питань від президента» Артема Гагаріна.

Нагадаємо, 13 жовтня Володимир Зеленський анонсував всеукраїнське опитування 25 жовтня. Правових наслідків воно не матиме. Детальніше читайте тут. На ідею неоднозначно відреагували правники і соціологи: Комітет виборців України вважає, що опитування суперечить Виборчому кодексу; Коаліція громадських організацій РПР закликала президента відмовитися від проведення опитування.

Українців питали про покарання за корупцію, про вільну економічну зону на Донбасі, про скорочення кількості народних депутатів, про легалізацію канабісу в медичних цілях, про Будапештський меморандум.

Координатором президентського опитування став музичний редактор «Кварталу» Артем Гагарін. Нагадаємо, у Хмельницкому блогер зафільмував, як кілька разів пройшов опитування на одній із дільниць. За його словами, волонтер навіть заохочував його до цього, щоб «зробити статистику».

Голова правління громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська заявила, що опитування проводили біля 55% виборчих дільниць. За її словами, результатам опитування не можна довіряти. За даними «Рейтингу», думки опитаних і тих, хто не проігнорував опитування, – здебільшого тотожні. Як респонденти відповіли на п’ять запитань читайте тут.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко 25 жовтня повідомив, що правоохоронці перевірять інформацію про роботу неповнолітніх під час опитування. Координатор проєкту «5 питань від президента» Артем Гагарін пообіцяв, що на батьків, діти яких проводили опитування, будуть складені адмінпротоколи.

Фото: ua-rating.com

 

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *