Анатолія Шарія викликали на допит у справі про «відмивання грошей» його партії

Сергій Іванов каже, що це провадження відкрили за його заявою.

Державна фіскальна служба викликала політика і блогера Анатолія Шарія на допит у межах кримінального провадження про «відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом». Допит має відбутися в Києві 3 липня о 10:00. Про це ДФС повідомила 26 червня.

Ведучий «Ісландії» Сергій Іванов каже, що це провадження відкрили за його заявою. «Фігурант кримінального провадження про відмивання коштів (ст.209 ч.2 КК), відкритого за моєю заявою, а також всі особи, причетні до цього злочину, отримають від слідства низку запитань щодо походження грошей, (не)сплачених податків та інших важливих фактів. Слідство муситиме перевірити фінансову дисципліну т.з. партії, прозорість розрахунків за товари та послуги, законність та способи оплати праці etc. В результаті цих заходів фігуранти отримають відповідні процесуальні статуси», – написав він у Facebook.

Сам Анатолій Шарій припустив, що після допиту його оголосять у розшук та додав, що «готовий».

Нагадаємо, 23 липня юристка Анна Маляр повідомила, що згідно з законом «Щодо запобігання і протидії політичній корупції» політичні партії, які набрали на виборах понад 2%, отримають державне фінансування на свою діяльність і повинні звітувати про використання цих коштів. Відповідно до результатів екзит-полу, «Партія Шарія» отримала більше ніж 2% голосів і, матиме 15 мільйонів гривень.

2 липня Центральна виборча комісія ухвалила рішення про реєстрацію кандидатом у народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради блогера Анатолія Шарія. У той же день у Києві на Майдані Незалежності відбулась акція протесту проти реєстрації Клюєва та Шарія кандидатами в депутати.

3 липня Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію кандидата в депутати блогера Анатолія Шарія.

2 жовтня 2019 року Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроєкт, який скасовує державне фінансування партій, що не подолали 5% поріг на парламентських виборах. Серед цих партій була й «Партія Шарія».

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *