Команда Зеленського не очікувала, що Порошенко погодиться на дебати на стадіоні

Сценарист «Слуги народу» Юрій Костюк розповів як виникла ідея провести дебати на стадіоні в інтерв’ю «Українській правді», яке опублікували 2 травня.

«Коли наші противники активно піднімали тему дебатів: “ми хочемо дебати”, Ірина Геращенко хотіла внести закон, щоб зробити їх обов’язковими… Ми розуміли, що наші конкуренти будуть їздити на цій платівці, тому ми відразу готувалися до дебатів», – пояснив Костюк.

Володимир Зеленський запропонував провести дебати на стадіоні, коли «Квартал» був у концертному турі.

«Володимир казав: нам потрібно думати про формат, ми точно розуміли, що це не студія. В кінці березня “Квартал” поїхав Україною з концертами. І пам’ятаю, був концерт у “Дніпро-арені”, ми стояли за кулісами, спустився Володимир і каже: “Я зрозумів, де варто робити дебати. На стадіоні”», – розповів сценарист «Слуги народу».

Перед першим туром у команди Зеленського виникла ідея записати відео-запрошення на НСК «Олімпійський». Однак, у Зеленського не очікували, що Петро Порошенко погодиться на такий формат проведення дебатів: «Чесно? На 90% думали, що відмовиться».

Нагадаємо, 3 квітня у Facebook було опубліковане відеозвернення Володимира Зеленського до Петра Порошенка з викликом провести дебати на стадіоні у Києві за присутності «усіх телеканалів та усіх журналістів». А 4 квітня вночі Петро Порошенко відповів на заклик Зеленського про дебати на «Олімпійському» зі словами «стадіон так стадіон» на своїй сторінці у Facebook.

1 квітня радник Володимира Зеленського Руслан Рябошапка сказав, що не бачить сенсу у дебатах його кандидата з Петром Порошенком.

Раніше 1 квітня Національна суспільна телерадіокомпанія України офіційно запросила кандидатів на пост президента України, які пройшли в другий тур виборів, узяти участь у дебатах.

31 березня кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що готовий до дебатів з іншим кандидатом та чинним президентом Петром Порошенком перед другим туром. Раніше Петро Порошенко заявив, що дебати є ключовим елементом другого туру президентських виборів 2019.

Фото: «Українська правда»

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *