Порошенко відреагував на заклик Кличка – він готовий повторно здати аналізи

Чинний президент та кандидат у президенти Петро Порошенко сказав, що підтримує заклик боксера Володимира Кличка пройти допінговий контроль кандидатами на пост президента. Про це він заявив 7 квітня в ефірі телеканалу «Україна».

«Я повністю підтримую заклик Володимира Кличка, більше того, я вдячний йому. Хоча я це не обговорював з ним. Негайно, як сказав Володимир Кличко, на початку наступного тижня сюди приїдуть керівництво і експерти цієї організації (Міжнародна організація допінгового контролю – ред.), я ці тести пройду одразу. Вважаю, що це є надзвичайно важливо.

Це надзвичайно велика загроза, коли є підозра, що президентом і верховним головнокомандувачем може стати людина, яка, не виключено, має наркотичну залежність. У знятті цих питань зацікавлені і обидва кандидати, і кожен українець, який робитиме свідомий вибір… Наркотична залежність кандидата – це пряма загроза національній безпеці України. І кожен українець має отримати абсолютно чітку відповідь і щодо Порошенка, і щодо Зеленського – це їхнє право! А права українців треба шанувати і поважати», – сказав Петро Порошенко.

Нагадаємо, 7 квітня Володимир Кличко запропонував кандидатам у президенти здати аналізи ще раз – професійно та за його рахунок.

5 квітня обидва кандидати за присутності журналістів здали аналізи. При цьому у штабі Порошенка вважають, що Зеленський не здав аналізи так, як це передбачено медичним протоколом. А сам Зеленський оприлюднив результати аналізу, датовані 2 квітня замість 5 квітня. Медичний центр Eurolab заявив, що помилково вказав невірну дату реєстрації аналізів.

Перші результати аналізів Порошенка прокоментував головний лікар міської наркологічної клінічної лікарні «Соціотерапія» Володимир Ярий: «Протягом перших двох годин ми зробили два види досліджень. В першу чергу, ми дослідили сечу. Це було на стадіоні “Олімпійський”. Жодних психоактивних речовин знайдено не було. І після цього, впродовж 1 години 40 хвилин ми зробили установку за допомогою газового хроматографа. Це було дослідження крові на наявність алкоголю, він також був відсутній».

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *