Суд відмовив Юрію Бойку у позові проти Суспільного

19 березня Шевченківський районний суд міста Києва відмовив кандидату на пост президента Юрію Бойку у задоволенні його позову до Національної суспільної телерадіокомпанії України, йдеться у повідомленні Суспільного.

Суд встановив, що позивач не надав жодних доказів протиправності дій Суспільного мовника. Суд наголосив, що ПАТ «НСТУ» не порушувало вимог чинного законодавства про вибори, так само як не порушувало прав Юрія Бойка як суб’єкта виборчого процесу.

Раніше до Суспільного мовника зверталась «Опозиційна платформа — За життя» з проханням розмістити політичну рекламу кандидата на посаду президента України Юрія Бойка.

НСТУ звернула увагу на ряд порушень законодавства у ролику Бойка й попросила прибрати певні частини для можливості розмістити рекламу в ефірі. Однак на сайті «Опозиційної платформи – За життя» з’явилася «маніпулятивна заява про цензуру з боку ПАТ «НСТУ».

Суспільне повідомило, що у разі усунення всіх порушень – ролики кандидата на пост президента України Юрія Бойка будуть розміщені в ефірі на загальних засадах як політична реклама. Однак, Юрій Бойко звернувся до суду з проханням визнати нерозміщення його ролика в ефірі каналів Суспільного мовника протиправним.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *