Штаб Юрія Бойка подав до суду щодо заборони трансляції передвиборчого ролика кандидата на UA:Перший

«Опозиційна платформа – за життя» Юрія Бойка оскаржує в суді заборону трансляції на Суспільному (UA:Перший) передвиборчого ролика кандидата у президенти, повідомляється на офіційному сайти політичної сили.

«Уповноважена особа в ЦВК кандидата на пост Президента України Юрія Бойка звернулася до Шевченківського райсуду Києва з позовними вимогами щодо визнання незаконною бездіяльності НСТУ щодо нерозміщення передвиборчої агітації (відеоролика) кандидата та щодо зобов’язання розмістити його в ефірі», – йдеться у повідомленні.

Народний депутат Юрій Павленко закликав терміново провести засідання Комітету за обов’язкової присутності на ньому голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії Зураба Аласанії. «Не може телеканал, який називає себе «суспільним» і фінансується за рахунок громадян України, насправді служити інтересам влади», – заявляють у штабі Юрія Бойка.

Нагадаємо, «Опозиційна платформа – за життя» заявляла, що відеоролик Юрія Бойка заборонили до показу на «UА:Перший» через фрази: «президент розбагатів в десятки разів, українські пенсіонери збідніли вдвічі».

Представники каналу у процесі переговорів запропонували ці фрази вирізати або замінити, адже, на їхню думку, вони не є достовірними. Окрім того, юристи НСТУ знайшли деякі порушення у ролику Юрія Бойка та надали ряд зауважень, які частково були враховані.

Суспільне повідомило, що у разі усунення всіх порушень – ролики кандидата на пост президента України Юрія Бойка будуть розміщені в ефірі на загальних засадах як політична реклама.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *