КВУ розказав про основні загрози російського втручання у вибори

Інформаційний вплив, кіберпровокації, фінансова підтримка та технології силового характеру – головні загрози з боку Росії на президентських виборах в Україні, про це 28 січня на міжнародному круглому столі заявив голова Комітету виборців України Олексій Кошель. «Шотландсько-український круглий стіл з питань виборів та російській дезінформації» було організовано Комітетом виборців України та Офісом Шотландської національної партії Вестмінстерської фундації за демократію.

Інформаційне втручання найбільше проявляється через поширення російського аналогового телебачення в прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей. Значний відсоток громадян України має доступ до російського контенту через супутникове мовлення, йдеться у повідомленні.

Також одна з реальних технологій: створення фейкових сторінок обласних та районних організацій політичних партій та кандидатів для поширення неправдивої інформації перед виборами.

За даними КВУ понад 50% коштів, які витрачають політики під час загальнонаціональних кампаній, є тіньовими фінансовими ресурсами. Тому зростає ризик ймовірної фінансової підтримки українських кандидатів з боку громадян та компаній, пов’язаних з Росією.

Нагадаємо, 24 січня було виявлено СБУ понад 300 акаунтів для російського впливу на українських виборців у ході президентської кампанії 2019 року в Україні.

Фото: mediarnbo.org

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *