Російський вплив: понад 300 акаунтів виявлено СБУ

Понад 300 акаунтів виявлено СБУ для російського впливу на українських виборців у ході президентської кампанії 2019 року в Україні, 24 січня повідомила прес-служба СБУ.

Мешканця Києва, який під кураторством спецслужб Російської Федерації адміністрував «антиукраїнські інтернет-спільноті» у соціальних мережах викрили оперативники спецслужби. За грошову винагороду він отримував доступ до «рекламних кабінетів» акаунтів українських користувачів соцмереж Facebook та Twitter, за допомогою яких мав поширювати інформацію в інтересах Кремля.

«Співробітники СБ України виявили ще понад 300 акаунтів, які у ході президентської виборчої кампанії в  Україні мали бути використані для просування вигідної російській стороні політичної таргетингової реклами. Через них організатори планували впливати на правосвідомість та особистий вибір виборців, а також поширювати тенденційну та фейкову інформацію для дискредитації української влади і правоохоронних органів», – йдеться у повідомленні.

Служба Безпеки України просить українських користувачів соцмереж бути уважними та в разі отримання від невідомих осіб пропозиції щодо використання акаунтів соцмереж повідомляти на гарячу лінію СБУ.

Фото: Укрінформ

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *