У Кривому Розі кандидат у мери відстоює у суді право на відповідь та політичну рекламу в місцевих ЗМІ

У суди звернувся кандидат на посаду міського голови Кривого Рогу Дмитро Шевчик («Слуга народу»).

У одному з позовів він зазначив, що вважає бездіяльність муніципального каналу «Рудана» щодо ненадання йому ефірного часу протиправною і такою, що порушує права кандидата.

Шевчик хотів би розмістити відеоролик із політичною агітацією тривалістю 45 секунд, а тому звернувся із проханням про надання ефірного часу до КП «ТРК «Рудана» двічі, зокрема, письмово 25 вересня та 8 жовтня. Відповідь медіа відправило лише 9 листопада. Чому так сталось, представник каналу пояснити не зміг.

У свою чергу представник позивача зазначив: «…Кожен день затримки в таких обмежених строках агітації є суттєвим».

Суддя Довгинцівського райсуду Кривого Рогу Наталія Сарат постановила зобов`язати Комунальне підприємство Телерадіокомпанія «Рудана» укласти угоду із розпорядником поточного рахунку виборчого фонду кандидата на посаду Криворізького міського голови Дмитра Шевчика для розміщення матеріалів передвиборної агітації.

Редакція «Детектор Медіа» звернулась за коментарем ТРК «Рудана». Там відповіли, що жодної відмови у політрекламі від каналу не було: «…. За умови надання необхідного пакету  документів між  кандидатом  на посаду Криворізького міського голови Криворізького району Дніпропетровської області від Криворізької міської організації політичної партії “Слуга народу» Шевчиком  Дмитром  Володимировичем та комунальним підприємством «Телерадіокомпанія «Рудана» КМР буде укладено договір на  розміщення передвиборної агітації».
Також юристка КП «ТРК «Рудана» КМР Ольга Сіроштан повідомила про задоволену апеляційним судом скаргу каналу на рішення суду першої інстанції. Колегія суддів дійшла висновку, що кандидат від «Слуги народу» 7 жовтня повідомив тільки про намір укласти договір про розміщення передвиборної агітації, але не повідомив суттєві умови договору – а це обов’язкова складова договору. Про необхідність надання документів, які б підтверджували реєстрацію кандидата та відкриття ним поточного рахунку виборчого фонду КП «ТРК «Рудана» повідомила кандидатові 8 жовтня. Але представники Шевчика не довели у суді, що вони направили  телерадіокомпанії зазначені документи.

Крім судового позову до «Рудани», Шевчик позивався до «Перший міський канал. Кривий Ріг» з вимогою надати час на спростування опублікованої раніше в цьому медіа інформації. Редакція, за його словами, не відповіла позивачеві, тому він звернувся до суду.

Але, дослідивши докази, суддя Вадим Сільченко повернув позов кандидату на посаду міського голови, оскільки він, як позивач не надав суду належних доказів, що телеканал дізнався або міг чи повинен був дізнатися про вимогу Шевчика щодо спростування матеріалів, які він вважає недостовірними. Кореспонденція із вказаного питання кандидатом на телеканал була відправлена, але немає доказів, що медіа його отримали.

«Детектор медіа» звернувся до головної редакторки  «Перший міський канал. Кривий Ріг» за коментарем Анни Штонди. Вона сказала, що до каналу представники кандидата не звертались.

Зауважимо, також Дмитро Шевчик судиться із міською газетою «Пульс:новини, факти, коментарі» та Українським новинним громадсько-політичним інтернет-порталом «Цензор.нет» у якості третьої сторони (другою стороною виступає кандидат на посаду мера від ЄС Юрій Яровий).

Засідання у справі проти газети призначене Жовтневим судом Кривого Рогу на 23 жовтня. Шевчик позивається аби захистити честь, гідність та ділову репутацію.

Раніше «Детектор медіа» надрукував матеріал про висвітлення криворізькими медіа виборів.

Фото: http: krivbass.city

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *