Zaxid.net створив карту округів з усіма кандидатами, які балотуються на Львівщині

Інтернет-видання Zaxid.net  для кращої поінформованості виборців створило карту округів з кандидатами. Тепер громадянин, клікнувши на свій округ, зможе ознайомитися з усіма кандидатами, яких у бюлетені від різних партій може бути понад 150. Про це йдеться на сайті Zaxid.net.

«Zaxid.net вирішив спростити життя виборцям і зробити пошуки кандидатів максимально легкими: ми створили карту округів з усіма кандидатами, які там балотуються. Клікаєте на свій округ – отримуєте список достойників, які попадуться вам у виборчому бюлетені 25 жовтня. Доступні кандидати до львівської обласної, районної та міської рад, а також до кількох сусідніх ОТГ», – роз’яснюють у інтернет-виданні.

У Zaxid.net  нагадують, що до виборів залишилося менше тижня, і що цьогорічна система суттєво відрізняється від попередніх – голосувати доведеться за партію і за її кандидата на окрузі. «Проблема в тому, що партії виставляють на округах до 12 кандидатів, відтак на кожному із шести округах у Львові буде півтори сотні бажаючих стати депутатом. Легко розгубитися», – йдеться на сайті.

Нагадаємо, громадянська мережа «Опора» підготувала лонгрід із відповідями на всі запитання, що стосуються бюлетенів.

Нагадаємо, ЦВК пояснила, як правильно заповнювати новий бюлетень.

Раніше голова правління Громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська показала правильні варіанти заповнення виборчого бюлетеня: як заповнювати бюлетень, як проголосувати за партію, як саме писати цифри для голосування за кандидата та навіщо взагалі окрім партії голосувати за кандидата.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *