Нові кандидати, вибори на Донбасі та зміни до закону

25 жовтня 2020 року в Україні пройдуть місцеві вибори. Від 5 вересня триває передвиборча кампанія. Дайджест головних передвиборчих новин за 15 вересня від Суспільного.

Нові кандидати

З 15 вересня розпочалося висування кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільського, селищного та міського голови. Це вони можуть робити до 24 вересня включно.

У виборах планують взяти участь 194 партії.

Верховна Рада скасувала норму, яка вимагала від кандидатів у депутати на місцевих виборах надавати довідку про наявність чи відсутність судимості.

У Херсоні 15 вересня партії «Наш край» та «Блок Володимира Сальдо» презентували команди, з якими йдуть на вибори, та представили кандидатів на посаду Херсонського міського голови.

У Рівному чинний міський голова Володимир Хомко йде на вибори від партії «За майбутнє». Усього ця партія представила 42 кандидати в Рівнераду.

На посаду міського голови Чернігова від політичної партії «Рідний дім» йде Владислав Атрошенко. Політсила також повністю визначилася з виборчими списками до обласної та міської рад міста.

Вибори на Донбасі

Голова Центральної виборчої комісії Сергій Діденко поки не бачить перспектив для скасування виборів у судовому порядку. Також він заявив, що провести вибори на окупованих територіях Донбасу цього року вже неможливо.

Порушення

За даними поліції найбільш типовими порушеннями під час виборів є надання грошової винагороди за зміну місць голосування та голосів за певного кандидата, роздача безоплатних подарунків різним верствам населення з логотипами кандидатів, продуктів харчування та засобів гігієни, організація безоплатних поїздок.

На Чернігівщині напередодні місцевих виборів кандидати використовують безкоштовні концерти, роздачу лампочок, страхування дітей та використання адмінресурсу.

У Раді національної безпеки й оборони заявили, що російські спецслужби збирають дані про громадян України та поширюють дезінформацію напередодні місцевих виборів через мобільні додатки «ВКонтакте» для операційних систем Android та іOS, які знову запрацювали на території України.

Фото: suspilne.media

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *