Нацрада створила робочу групу з нагляду за дотриманням виборчого законодавства

3-го вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення створила Робочу групу для здійснення нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями виборчого законодавства під час виборчої кампанії депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2020 році. Про це повідомляє пресслужба Нацради.

Робочу групу очолив відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич. Заступником голови став член Нацради Максим Онопрієнко.

Робоча група аналізуватиме поширювану телеканалами та радіостанціями інформацію, пов’язану з проведенням виборчої кампанії.

Головним механізмом нагляду є моніторинг телеканалів і радіостанцій, який проводиться під час передвиборної кампанії. Водночас робоча група розглядатиме звернення та скарги юридичних і фізичних осіб стосовно питань, пов’язаних із діяльністю телерадіоорганізацій.

4-го вересня робоча група провела перше засідання. Юрій Зіневич сказав, що про всі виявлені під час виборчої кампанії порушення Нацрада інформуватиме Центральну виборчу комісію і територіальні виборчі комісії. Також Нацрада намагатиметься складати адміністративні протоколи про порушення, незважаючи на стислий термін виборчої кампанії і встановлені законом строки подання таких протоколів до судових органів на розгляд.

Нацрада підготувала методичні роз’яснення для своїх представників у регіонах і найближчими днями розробить чіткий алгоритм і зразки складання адміністративних протоколів.

Нацрада запрошує представників ЦВК і НАЗК долучитися до засідань робочої групи, а також очікує від громадських організацій інформації про ознаки порушень в ефірі телерадіокомпаній.

Нагадаємо, що 5 вересня починається виборчий процес місцевих виборів, призначених на 25 жовтня 2020 року.

Телеканали і радіостанції, які мають намір розміщувати передвиборну агітацію, зобов’язані оприлюднити розцінки вартості одиниці ефірного часу до 8 вересня включно.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *