ЗМІ повинні опублікувати розцінки вартості передвиборної агітації до 8 вересня включно – Нацрада

У разі неопублікування в зазначені строки – розміщення агітаційних матеріалів в ефірі відповідної телерадіоорганізації забороняється.

Національна рада нагадала ліцензіатам, які мають намір розміщувати передвиборну агітацію, про обов’язок оприлюднити розцінки вартості одиниці ефірного часу до 8 вересня включно. Про це йдеться на сайті регулятора.

Згідно з ч. 3 ст. 54 Виборчого кодексу України розцінки вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації за рахунок коштів виборчих фондів встановлюються відповідним засобом масової інформації не пізніш як у перший день виборчого процесу відповідних виборів. При цьому ЗМІ можуть розрахувати такі розцінки вартості одиниці друкованої площі чи одиниці ефірного часу окремо для робочих днів і окремо для вихідних та святкових днів, а також окремо для різних за кількістю потенційної аудиторії періодів ефірного часу чи друкованої площі.

Розцінки вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації не можуть змінюватися протягом виборчого процесу. ЗМІ не може надавати знижку на оплату окремому кандидату, партії (організації партії) – суб’єкту виборчого процесу.

Відповідно до ч. 1 ст. 55 Виборчого кодексу України телерадіоорганізації, які мають намір розміщувати матеріали передвиборної агітації, зобов’язані не пізніш як на третій день після початку виборчого процесу відповідних виборів опублікувати в друкованих ЗМІ розцінки вартості однієї хвилини (секунди) ефірного часу. Телерадіоорганізації, які ведуть мовлення на загальнонаціональних каналах, здійснюють таку публікацію в газетах «Голос України» та «Урядовий кур’єр», регіональні та місцеві телерадіоорганізації – у відповідних регіональних та місцевих друкованих ЗМІ.

У разі неопублікування розцінок вартості ефірного часу в зазначені строки розміщення агітаційних матеріалів в ефірі відповідної телерадіоорганізації забороняється.

Як відомо, Центральна виборча комісія оголосила 5 вересня 2020 року початком виборчого процесу місцевих виборів.

Нагадаємо, Верховна Рада 15 липня ухвалила постанову № 3809  про призначення місцевих виборів в Україні на 25 жовтня 2020 року.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *