«Голос України» та «Урядовий кур’єр» опублікували список новообраних народних депутатів, окрім одного прізвища

Офіційні видання Верховної Ради «Голос України» та Кабміну «Урядовий кур’єр» 7 серпня опублікували список народних депутатів, обраних на позачергових парламентських виборах по загальнодержавному та в одномандатних округах. Про це пише «Українська правда».

Щоправда, у списку немає переможця по 210 округу на Чернігівщині. У Центральній виборчій комісії пояснили, що результати по цьому округу оскаржують в суді. Прізвище переможця надрукують окремо, передає «Українська правда».

«До суду подано скаргу на Центральну виборчу комісію за складання протоколу. В результаті розгляду суду може бути обрано депутатом іншу особу. Щоб не створювати додатковий конфлікт, воно (прізвище – ред.) просто буде надруковане окремо.

У нас є п’ятиденний строк публікації. Зважаючи на те, що ми встановили результати виборів 3 серпня по загальнодержавному округу,  не було іншого виходу, як публікувати сьогодні або завтра. Ми вирішили надрукувати сьогодні, оскільки вся документація була готова», – сказав заступника голови ЦВК Євген Радченко.

До 5 серпня ЦВК має встановити результати виборів, а до 10 серпня їх мають оприлюднити в офіційній пресі. До 9 вересня нове скликання Верховної Ради має провести своє перше засідання.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *