Нацрада створила робочу групу з нагляду за виборами

4 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення створила робочу групу для здійснення нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями виборчого законодавства під час виборчої кампанії позачергових виборів народних депутатів України.

Така робоча група діяла під час президентських виборів, її очолювала перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк. Головою нової робочої групи стала заступниця голови Нацради Уляна Фещук. До складу робочої групи увійшли керівники різних управлінь і відділів Нацради, керівник апарату. Коли член Нацради Олег Черниш теж виявив намір приєднатися, Уляна Фещук запропонувала, щоб до робочої групи за згодою включили всіх охочих членів Нацради.

Робоча група аналізуватиме результати постійного цілодобового моніторингу загальнонаціональних теле- і радіоканалів, українських та іноземних супутникових телеканалів, вибіркових систематичних моніторингів регіональних і місцевих ЗМІ, а також розглядатиме звернення та скарги на мовників, пов’язані з виборами.

Олег Черниш звернув увагу, що під час президентських виборів Нацрада окремо виділяла в методології моніторингу інформаційні канали, чого немає в методології зараз. На це член Нацради Сергій Костинський відповів, що всі інформаційні канали є супутниковими або загальнонаціональними каналами, тому підлягатимуть обов’язковому моніторингу.

Позачергові парламентські вибори відбудуться 21 липня 2019 року. Виборча кампанія стартувала ще 24 травня 2019 року. Досі Нацрада не могла утворити робочу групу з виборів через те, що не проводилися засідання. Спершу виконувачка обов’язків голови Нацради Ольга Герасим’юк не скликала засідань, потім не було кворуму через відпустки різних членів Нацради. 4 липня відбулося перше засідання Нацради після майже двомісячної перерви.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *