Заступник голови ЦВК: Мене турбує, що звістка про реєстрацію Клюєва та Шарія сколихнула суспільство тільки вчора

Заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко прокоментував реакцію суспільства на реєстрацію блогера Анатолія Шарія та ексглави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва кандидатами в народні депутати.

Про це він сказав 3 липня в програмі «Персона ґрата» на Українському радіо.

«Мене дуже турбує те, що звістка про реєстрацію таких панів, як Клюєв та Шарій, сколихнула суспільство тільки вчора. Центральна виборча комісія волала про допомогу, про те, що органи державної влади не надають адекватної інформації. Коли ЦВК відмовила у реєстрації зазначеним панам, і не тільки їм, то суспільство сприйняло це як належне. Коли Верховний Суд фактично зобов’язав ЦВК їх зареєструвати, суспільство сприйняло це як належне. А коли Центральна виборча комісія, не маючи іншого виходу, виконала рішення Верховного Суду, чомусь громадськість сколихнулася. Тому давайте не шукати винних, а подивимось, як працюють державні органи і наші реформовані суди», – зазначив заступник голови ЦВК.

За словами Євгена Радченка, якщо «компетентні органи, не тільки пан Аваков своїм листом, нададуть відомості, а не лист, про те, що хтось десь був чи не був, то Центральна виборча комісія, безумовно, їх розгляне і, безумовно, скасує реєстрацію будь-якого кандидата, якщо на те будуть підстави».

Нагадаємо, 2 липня Центральна виборча комісія ухвалила рішення про реєстрацію кандидатом у народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради блогера Анатолія Шарія, а також колишнього депутата від «Партії регіоні» і ексглави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва.

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що ексглава Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Клюєв покинув Україну у 2014 році і з того часу не проживав на території нашої країни. Про це він написав 2 липня у листі на ім’я глави ЦВК Тетяни Сліпачук.

Секретарка ЦВК Наталія Бернацька заявила, що члени комісії готові переглянути своє рішення, «якщо будь-який з державних органів найближчим часом надасть ЦВК хоч один доказ проживання цих осіб протягом останніх 5 років за межами України».

2 липня в Києві на Майдані Незалежності відбулась акція протесту проти реєстрації Клюєва та Шарія кандидатами в депутати.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *