ЦВК може змінити рішення про реєстрацію Шарія

Центральна виборча комісія може переглянути своє рішення про реєстрацію блогера Анатолія Шарія та ексглави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва кандидатами в народні депутати, якщо отримає від правоохоронних органів додаткові докази про те, що останні 5 років вони не були в Україні.

Про це написав 2 липня на Facebook-сторінці народний депутат Мустафа Найєм.

«Отримавши рішення суду ЦВК поставили перед умовою – або реєструвати Андрія Клюєва, або потрапити під кримінальну справу», – зазначив він.

Найєм також повідомив, що рішення у Верховному суді «особисто лобіював і забезпечив» глава Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду Михайло Смокович.

Водночас члени комісії готові завтра вранці переглянути своє рішення.

«Я відповідально заявляю: якщо будь-який з державних органів найближчим часом надасть ЦВК хоч один доказ проживання цих осіб протягом останніх 5 років за межами України, я особисто внесу постанову про скасування їхньої реєстрації», – написала в Facebook секретарка ЦВК Наталія Бернацька.

«Вважаю справою честі ЦВК витребувати ще раз документи, що підтверджують відсутність цих громадян на території України протягом п’яти років, і зняти з реєстрації панів Клюєва та Шарія! Завтра підніму це питання в ЦВК і думаю, що колеги підтримають! Прошу всі відповідні органи, не чекаючи запитів ЦВК, надати наявну інформацію!» – написала ще одна членкиня комісії Ірина Єфремова.

Тим часом, спікер Верховної Ради Андрій Парубій вимагає від правоохоронців невідкладно надати згадані докази.

«Звертаюся із запитом до Генеральної прокуратури, Служби безпеки, Державної прикордонної служби з вимогою негайно надати відомості про перебування цих осіб на території України, щоб отримати фактичні докази. Це дасть підстави для ЦВК скасувати рішення про їх реєстрацію» заявив Парубій.

Пізніше глава МВС Арсен Аваков заявив, що ексглава Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Клюєв покинув Україну у 2014 році і з того часу не проживав на території нашої країни. Про це він написав 2 липня у листі на ім’я глави ЦВК Тетяни Сліпачук.

«МВС достовірно відомо, що зазначений громадянин (Андрій Клюєв, – ред.) покинув територію України у 2014 році разом з Януковичем В.Ф. та не проживав на території України останні п’ять років. Зазначена інформація підтверджується  матеріалами кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими підрозділами Національної поліції», – йдеться у листі Авакова.

Нагадаємо, 2 липня Центральна виборча комісія ухвалила рішення про реєстрацію кандидатом у народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради блогера Анатолія Шарія, а також колишнього депутата від «Партії регіоні» і ексглаву Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *