Партія «Слуга народу» подала заяву до МВС про кримінальне правопорушення через реєстрацію кандидатів-клонів (ОНОВЛЕНО)

Представники партії «Слуга народу», юристи Олександр Качура та Вадим Галайчук подали заяву до Міністерства внутрішніх справ про кримінальне правопорушення щодо реєстрації в одномандатних округах кандидатів-клонів, які незаконно використовують бренд партії «Слуга Народу» у виборчій кампанії. Про це повідомив кореспондент «Укрінформу».

«Сьогодні нами було подано повідомлення про вчинення кримінального правопорушення, яке передбачено статтею 157 Кримінального Кодексу України. Тобто це введення виборців в оману. Про що ми вказуємо в заяві? Про те, що на сьогоднішній день частина кандидатів у народні депутати по одномандатних округах шахрайським шляхом вказали інформацію у своїх заявах, які подавалися до Центральної виборчої комісії, про те, що вони начебто працюють у ТОВ “Слуга народу”, приватних підприємствах “Слуга народу”, громадських організаціях “Слуга народу”», – повідомив Качура.

Він розповів, що нарахував понад сто організацій з подібними назвами, які були зареєстровані за два дні до того, як були подані документи. Юрист також уточнив, що на сьогодні зареєстровано від 1 до 5 кандидатів-клонів «Слуга народу» в усіх одномандатних округах. Качура додав, що 26 червня починається подача заяв про вчинення подібних злочинів у територіальні управління поліції в усіх округах. 25 червня від «Слуги народу» були подані заяви в МВС, Національну поліцію і Генпрокуратуру України.

Як зазначив кандидат у народні депутати від партії «Слуга народу» Вадим Галайчук, у разі встановлення порушення виборчого законодавства порушникам може загрожувати адміністративна або кримінальна відповідальність.

Вадим Галайчук повідомляв «Радіо Свобода», що партія «Слуга народу» буде подавати скаргу до управління Національної поліції щодо реєстрації кандидатів-клонів, тоді він зазначав, що нарахував близько 40 таких кандидатів.

Про реєстрацію кандидатів-клонів повідомляв Комітет виборців України. Зазначалося, що такі особи балотуються як самовисуванці, але при цьому в основних відомостях про себе зазначають, що вони представники громадських організацій, благодійних фондів, приватних підприємств із назвою «Слуга народу».

Фото: Слово і діло

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *