В округах реєструються клони «Слуги народу» – КВУ

В одномандатних округах масово реєструються кандидати-клони партії «Слуга народу». Такі особи балотуються як самовисуванці, але при цьому в основних відомостях про себе зазначають, що вони представники громадських організацій, благодійних фондів, приватних підприємств із назвою «Слуга народу», повідомляє Комітет виборців України.

В ОВО №37 (Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг) зареєстровано відразу 5 кандидатів-самовисуванців, які використовують бренд «Слуги народу»: громадський рух «Слуга Народу», громадська організація «Громадський рух “Слуга Народу”», ПП «ЗЕ! Слуга Народу», громадська організація «Слуга для народу», приватне підприємство «ЗЕ! Слуга народа». В ОВО №146 (Полтавська область) зареєстровано трьох кандидатів-самовисуванців, які використовують бренд «Слуги народу»: приватне підприємство «Слуга народа», приватне підприємство «ЗЕ! Слуга народу!», приватне підприємство «Слуга народа!)».

В ОВО №95 (Київська область) зареєстровано кандидата, який балотується шляхом самовисування, але при цьому у відомостях щодо нього зазначено, що він представляє благодійну організацію «Слуга народу».

В ОВО №137 (Одеська область) балотується шляхом самовисування кандидат, який представляє благодійний фонд «Слуга народу».

КВУ зазначає, що подібні спекуляції здатні ввести виборців в оману, оскільки громадяни можуть не розрізняти кандидатів, висунутих партією «Слуга народу» та кандидатів-самовисуванців, які вказують в автобіографіях, що вони є представниками громадських організацій, благодійних фондів, приватних підприємств із такою ж назвою.

Фото: file.liga.net

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *