Незалежна експертна рада з питань виборів при Громадській раді Нацради відновила свою роботу

Незалежна експертна група з питань діяльності мас-медіа при Громадській раді Національної ради з питань телебачення і радіомовлення відновила свою роботу у зв’язку з початком виборчої кампанії до Верховної Ради. Про це на своєму засіданні оголосили експерти – члени ради 4 червня 2019 року.

На першому засіданні, після перерви, експертна рада рекомендувала створити на офіційному сайті Національної ради постійний архів із корисними посиланнями щодо питань дотримання виборчого законодавства і професійних стандартів журналістики, а також прийняла до розгляду запит ТОВ «Останній бастіон», місто Полтава, про строки публікації розцінок на розміщення політичної реклами під час позачергових виборів народних депутатів України.

Запити щодо спірних питань дотримання законодавства під час позачергових виборів експертна група приймає на адресу nrada@nrada.gov.ua із приміткою «для експертної ради». Відповідно до своїх статутних документів, експертна рада на запит від мовників та рекламних агенцій може здійснювати незалежну експертизу виборчих матеріалів на предмет їхньої відповідності чинному виборчому законодавству або професійним стандартам журналістики.

Пропозиції до Переліку корисних джерел із питань дотримання ЗМІ виборчого законодавства і журналістської етики:

Нагадаємо, 1 лютого 2019 року відбулося засідання Громадської ради, на якому було обрано Незалежну експертну раду з питань діяльності мас-медіа під час виборів у складі 11 осіб.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *