Парламент 6 червня почне розглядати проект Виборчого кодексу у другому читанні – Парубій

Верховна Рада на пленарному засіданні 6 червня розпочне розгляд поправок до другого читання проекту Виборчого кодексу (№3112-1), повідомив голова парламенту Андрій Парубій. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».
«Орієнтовно після обіду (в четвер – ІФ) рекомендується, щоб ми увійшли в розгляд проекту Виборчого кодексу №3112-1 … Комітет направив (поправки – ІФ) на розгляд залу. Це означає, що в залі повинна пройти професійна і компетентна робота», – сказав Парубій на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту в понеділок 3 червня.
Спікер висловив надію на те, що вдасться прийняти кодекс на поточній сесії Верховної Ради.
Крім того, Парубій сподівається, що до четверга апарат парламенту встигне підготувати таблиці поправок.
Спікер Верховної Ради також нагадав, що нардепи не завершили розгляд законопроекту про сільськогосподарську кооперацію – з цього питання і почнеться робота Ради на наступному пленарному тижні.
Парубій розраховує, що парламент може прийняти законопроекти про посилення відповідальності за безпідставну відмову в пільговому перевезенні окремих категорій громадян і про посилення відповідальності за порушення використання ременів безпеки в транспорті.
За його словами, після цього у вівторок 4 червня народні депутати почнуть розгляд законопроекту про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії (№1098).
Парубій прогнозує, що в четвер на ранковому пленарному засіданні парламенту зможе вийти на голосування за цей законопроект в цілому, розглянувши поправки.
Після цього, як повідомив спікер, Рада розгляне низку законопроектів, які важливі для співпраці з Європейським Союзом.

Раніше, Святослав Вакарчук запропонував новий Виборчий кодекс

Нагадаємо, 7 листопада2017 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні Виборчий кодекс, поданий головою парламенту Андрієм Парубієм та депутатами Олександром Черненком і Леонідом Ємцем. Інформаційному забезпечанню виборів та передвиборної агітації у Виборчому кодексі відведена окрема глава.

Фото: 24 канал

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *