Святослав Вакарчук запропонував новий Виборчий кодекс

Український музикант Святослав Вакарчук на «Українській правді» написав статтю «Святослав Вакарчук: Як привести до влади політиків нової якості» про своє бачення змін в українському політикумі. Одним з інструментів, зокрема, Вакарчук вбачає «новий Виборчий кодекс».

«Кожного дня політики обіцяють нам золоті гори. Особливо – перед виборами. Більшість сказаного так ніколи й не втілюється у справи. Нам потрібна нова політична культура. Нам потрібна чиста політика», пише Святослав Вакарчук.

Вакарчук наголошує на тому, що можновладці, які були при владі за часи незалежної України, «не спроможні зламати систему, яку самі ж породили». Для запровадження змін до влади повинні прийти молоді професіонали, «для яких справедливість та державні інтереси – понад усе».

«Вже найближчі вибори до парламенту треба провести за повністю пропорційною системою – відкритими регіональним списками з виключно партійним висуванням», пише далі Вакарчук та наводить зміст оновленої системи.

Він нагадав, що новий виборчий закон, за яким вибори у парламент мають бути за відкритими списками, були обіцяні коаліцією та президентом України. Обіцянка досі не виконана.

У Верховній Раді чекає законопроект Виборчого кодексу №3112-1, який вже пройшов перше читання. Вакарчук закликав народних депутатів та президента України ухвалити законопроект до президентських виборів.

Нагадаємо, 28 січня Святослав Вакарчук заявив, що не балотуватиметься на вибори президента України.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *