ЗМІ мають встановити та надрукувати розцінки вартості виборчої агітації до 25 травня – медіаюрист

Розцінки вартості передвиборної агітації мають встановити до 24 травня, а опублікувати розцінки в друкованих ЗМІ до 25 травня включно. Про це написав на своїй Facebook-сторінці медіаюрист Ігор Розкладай.

«Хочу нагадати про те, що закон про парламентські вибори відрізняється від президентського. Ба більше, позачергові вибори мають свої строки. Тому, з огляду на те, що сьогодні (23 травня – ред.) в “Урядовому кур’єрі” оприлюднено указ, у нас вступає в силу статті 107 закону яка вимагає від всіх медіа доволі оперативної реакції. Самий прикол в тому, що розцінки треба в суботу надрукувати», – написав Ігор Розкладай.

Відповідно до закону «Про вибори народних депутатів» до 24 травня 2019 року ЗМІ встановлюють розцінки вартості одиниці надрукованої площі та одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації за рахунок коштів виборчих фондів.

А до 25 травня 2019 року телерадіокомпанії, преса усіх форм власності публікують в друкованих ЗМІ відповідно: розцінки вартості однієї хвилини (секунди) ефірного часу; розцінки вартості одиниці друкованої площі.

Нагадаємо, указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та дату призначення виборів до парламенту на 21 липня 2019 року опублікували в «Урядовому кур’єрі». Указ вступає в силу після оприлюднення в офіційній пресі.

21 травня на сайті президента України з’явився указ, що Володимир Зеленський розпускає Верховну Раду та призначає  парламентські вибори на 21 липня 2019 року.

Print Friendly, PDF & Email

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *